Orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkisiyle ilgili çalıştay yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamalarına Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Yaklaşımının Entegre Edilmesi Çalıştayı Marmaris’te yapıldı.

Orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkisiyle ilgili çalıştay yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarının ardından orman yangınlarının ekosistem üzerindeki etkileriyle ilgili bilimsel ve akademik çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü), DKM (Doğa Koruma Merkezi) ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde çalışmalarla ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan bilgilendirme programını ardından çalıştay gerçekleştirildi.

Akdeniz Orman Ekosisteminde Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Çerçevesinde Yangın Sonrası Ekosistem Onarımı Projesiyle ilgili “Yangın Sonrası Ormancılık Uygulamalarına Biyolojik Çeşitlilik ve Ekosistem Onarımı Yaklaşımının Entegre Edilmesi Çalıştayı” Marmaris’te yapıldı.

Marmaris’te yapılan çalıştaya Orman Genel Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Daire Başkanı Özgür Balcı, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcıları Ersen Çetin ve Adnan Güller, FAO ve DKM yetkilileri, ilgili Şube Müdürleri ve pilot bölge olarak seçilen Marmaris ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerinden teknik elemanlar katıldı.

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.