5.MUĞLA TARHANA FESTİVALİ YAPILDI
Muğla İçin Gelecek Platformu (MİG) tarafından geleneksel hale getirilen Muğla Tarhana Festivali’nin 5.si Saburhane Meydanı’nda yapıldı. Muğla’ya özgü kültürel değerlerin başında gelen, içindeki börülce, yoğurt, kırmızı...
Muğla İçin Gelecek Platformu (MİG) tarafından geleneksel hale getirilen Muğla Tarhana Festivali’nin 5.si Saburhane Meydanı’nda yapıldı. Muğla’ya özgü kültürel değerlerin başında gelen, içindeki börülce, yoğurt, kırmızı biber, kemikli et ve sarımsağıyla Muğlalılar için yağmurlu havaların iksiri olan Tarhana, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.
SİNEM KARAKAYA
Muğla İçin Gelecek Platformu tarafından, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla, Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Kaymakamlığın destekleriyle geleneksel hale getirilen Muğla Tarhana Festivali’nin bu yıl 5.si Saburhane Meydanı’nda düzenlendi.
Programa; AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Muğla İçin Gelecek Platform üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Zeybek gösterisi ile başlayan etkinlikte konuşma yapan Muğla İçin Gelecek Platformu Dönem Başkanı Zafer Çeliköz, tarhananın birleştirici bir özelliği olduğunu vurguladı.
Çeliköz, “Muğla Tarhana aşının bir birleştirici özelliği vardır. Her kesimden, her görüşten ailenin ortak aşıdır. Bugün her partiden, her görüşten kişilerle aynı masada tarhana aşı yedik. Tarhana Festivalinin bu yıl 5.sini düzenlediğimiz için mutluyuz. Muğla İçin Gelecek Platformu 2015 yılında kuruldu. Her meslekten, Muğla sevdalıların kurduğu bir platform bu. Halka kurumları birleştirmek istedik. Bunu yaparken de Muğla’nın kültürünü tanıtmayı amaçladık. Saburhane Meydanı ülkede en iyi korunmuş alanlardan bir tanesi. Burada yaptığımız Tarhana Festivalini geleneksel hale getirdik. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenledik. Öğrencimiz Ilgın Durmuş’un resmini afişte kullandık. Resimde, Muğla bacası, çam balımız, yeşil doğamız ve mavi güzelliklerimiz yer alıyor. Bugün aynı zamanda Dünya Çocuk Hakları günü. Hem Ilgın’nın hem de tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları gününü kutluyorum” diye konuştu.
Çeşitli stantların kurulduğu Tarhana Festivali’nde yüzlerce kişiye tarhana dağıtıldı. Vatandaşlar tarhana almak için adeta yarış yaptı.
Ayrıca, tarhana almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, Tarhana Festivali için Çanakkale’den geldiğini belirtti.
Daha sonra davul zurna dinletisi ile devam eden festivalde çocuklar için resim ve yüz boyama etkinliği yapıldı.
Timur Kocabıçak tarafından Muğla Tarhanasının tarihçesi ve faydaları anlatıldı. “En Güzel Tarhana” yarışması yapılmasıyla program son buldu.
Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.