AKARYAKIT İŞLETMECİLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Akaryakıt İşletmecileri İstişare Toplantısı’nda akaryakıt istasyonu işletmecilerinin sorun ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Halk arasındaki yaygın görüşün...
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Akaryakıt İşletmecileri İstişare Toplantısı’nda akaryakıt istasyonu işletmecilerinin sorun ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Halk arasındaki yaygın görüşün aksine akaryakıt fiyatları yükseldikçe işletmelerin kazanç oranının düştüğünü belirten akaryakıt istasyonu işletmecileri, zor durumda olduklarını belirterek destek istedi. İşletmecilerden gelen talepleri tek tek kayıt altına aldıklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Artan maliyetler ve kar marjlarının düşüklüğü işletmeci arkadaşlarımızı zor durumda bırakıyor. Aldığımız notlar akabinde ortaya çıkaracağımız raporu Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ilgili bakanlıklara ileterek sorunların çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.
FTSO Meğri Salonu’nda yapılan toplantıya Fethiye ve Seydikemer’de hizmet veren akaryakıt istasyonu işletmecileri katıldı. Başkan Çıralı toplantıya katılan işletmecilerden kayıt altına almak üzere sorunları ve çözüm önerilerini dile getirmeleri talep etti.
Akaryakıt istasyonu giderlerinin, diğer işletmelere oranla çok daha yüksek olduğunu belirten işletmeciler, yaygın görüşün aksine akaryakıt fiyatlarındaki artışın işletmelerin kar oranını düşürdüğünü belirtti. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) sorunlara çözüm bulmaktan uzak politikalar ürettiğini kaydeden işletmeciler istasyonlarını ayakta tutmakta zorlandıklarını vurgulayarak istihdam ettikleri çalışanları korumak için yoğun çaba gösterdiklerini ancak sorunlara çözüm bulunmadığı takdirde başka çarelerinin kalmayacağını söyledi.
Toplantıda tek tek söz alan işletmeciler yaşadıkları diğer sorunları şöyle sıraladı: “LPG bakım-tamir adı altında alınan vergiler ve cezaların yüksekliği, zorunlu çevre danışmanları tarafından yapılan analiz giderleri, artan işletme maliyetleri (elektrik- su giderleri ve yapılan zamlar). 24 saat hizmet veren işletme olarak temizlik giderleri, akaryakıt karışım giderleri, nakliye ve otomasyon giderleri. Tehlikeli madde sigortaları, istasyon kaskosu, belediyelere ödenen ilan ve reklam vergileri, TSE mühürlemeleri ve artan personel giderleri.”
“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TÜM GİRİŞİMLERİ YAPACAĞIZ”
İşletmecilerin taleplerini madde madde kayıt altına aldıklarını anlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sorunların çözümü için belediye ve bakanlıklar düzeyinde tüm girişimleri yapacaklarını kaydetti. Sorunların çözümü için Muğla Odaları ile birlikte hareket edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çıralı, özellikle istihdamın korunması noktasında çok hassas olduklarını vurguladı. Toplantıya katılarak görüşlerini dile getiren işletmecilere teşekkür eden Başkan Çıralı “İşletmeci arkadaşlarımızı zor durumda bırakan kar marjı yetersizliğinin giderilmesi en önemli önceliğimiz. Kısa sürede gerekli girişimleri yaparak işletmecilerimizin sorunlarına çözüm bulmak istiyoruz.” dedi.
Bu haber toplam 152 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.