Bodrum Güçbirliği Derneği: “Acil Kentsel Dönüşüm Başlatılmalı”
Tüm Türkiye’yi derinden sarsan İzmir Depremi’nin yaraları sarılmaya çalışılırken, gözler deprem kuşağında olan Bodrum’a çevrildi. Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, 2017’de yaşanan Bodrum depremini...
Tüm Türkiye’yi derinden sarsan İzmir Depremi’nin yaraları sarılmaya çalışılırken, gözler deprem kuşağında olan Bodrum’a çevrildi. Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, 2017’de yaşanan Bodrum depremini hatırlattı ve aktif fay hattı üzerinde bulunan Bodrum’da, acil kentsel dönüşüm başlatılması gerektiğini söyledi.
İzmir depreminin derin acısı hala yüreklerde hissedilirken Bodrum Güçbirliği Derneği, aktif deprem kuşağında bulunan Bodrum’da da çoğu binanın risk altında olduğuna dikkat çekti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kayhan, 22 Temmuz 2017’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremi hatırlattı. Kayhan Bodrum’un o depremde fazla zarar görmediğini ancak ilçede çok sayıda kullanım ömrünü tamamlamış bina bulunduğunu belirterek, tehlikeye dikkat çekti.
Kayhan yaptığı açıklamada, “İzmir’de meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan depremin acısını çok ağır şekilde yaşıyoruz. Ancak her şeye rağmen gerçekleşen mucizeler, umutlarımızı yeşertiyor. İzmir depremi bir kere daha ülkemizin deprem gerçeğini gözler önüne serdi. Bodrum, deprem riski taşımaktadır. 1999 depremi sonrasında çıkan 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu, tüm vatandaşlarımıza eşit olarak, öncelikle can ve mal kaybını önlemek amacıyla yürürlüktedir. Kentsel dönüşüm Bodrum’da bütüncül bir çözüm olacaktır. Çünkü kentsel dönüşüm kaçak yapılaşmanın önüne geçecek, depreme dayanıklı olmayan, kullanım ömrünü tamamlamış çok sayıda binanın tespitiyle birlikte yeniden yapılmasını sağlayacak, can ve mal kaybının önüne geçecektir. Ayrıca riskli binaların yıkılması ve yeniden planlanması, turizme katkı sağlayacak kongre ve kültür merkezi, spor alanları, park, eğlence yerleri gibi önemli ihtiyaçlarında günümüzün modern şartlarında Bodrum’a kazandırılmasını sağlayacaktır” dedi.
Kentsel dönüşüm ve takibi için Bodrum Güçbirliği Derneği olarak ilgili kurumlardan Bodrum’un ekonomik ömrünü tamamlamış, depremde yıkılma veya ağır hasar alma riski taşıyan yapıların tespitini isteyeceklerini belirten Serdar Kayhan; “2007 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe istinaden bu tespiti istiyoruz. Gelecek verileri vatandaşlarımızla paylaşacağız. Daha sonra gerekli çözüm ve tedbirlerin alınmasıyla ilgili Bakanlık, valilik, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Kaymakamlık ve belediyeye talepte bulunacağız. Bunu da vatandaşlarımızla elele yapacağız. Gerekli resmi başvurularımızı hemen yapıyoruz. Yaşanabilir bir Bodrum için tüm gücümüzü ve imkanlarımızı kullanacağız” dedi.
Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.