Çevre temizliği için protokol imzalandı
Muğla’nın turizm, çevre, eğitim, kültür, sağlık ve sosyal yardım ihtiyaçlarını karşılamak, bölgenin ekonomik potansiyelini değerlendirme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın...
Muğla’nın turizm, çevre, eğitim, kültür, sağlık ve sosyal yardım ihtiyaçlarını karşılamak, bölgenin ekonomik potansiyelini değerlendirme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın çalışmaları Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi. Muğla’ya Hizmet Vakfı tarafından çevrenin korunması amacıyla “Karayolları Atık Toplama Projesi” hayata geçirildi.
Sinem Karakaya
Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın çalışmaları Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.
Muğla’nın turizm, çevre, eğitim, kültür, sağlık ve sosyal yardım ihtiyaçlarını karşılamak, bölgenin ekonomik potansiyelini değerlendirme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Muğla’ya Hizmet Vakfı, kurulduğu 1988 yılından bugüne önemli projeleri destekleyerek çalışmalarına devam ediyor.
Bugüne kadar önemli projeleri destekleyen Vakıf, bölgenin turizm, tarım ve hayvancılık, el sanatları vb. gelir getirici potansiyelini geliştirmek ve tanıtmak, eğitim çalışmalarını desteklemek, çevrenin korunması ve çevre bilinci oluşturulması konularında çalışmalarına devam ediyor.
Muğla Valiliği himayelerinde Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve MUÇEV tarafından tarımsal üretimin yoğun olarak gerçekleştiği Muğla’da tarımsal üretim esnasında kullanılmakta olan ve ciddi bir çevre kirliliği oluşturan bitki koruma ürünleri ambalaj atıkları ile gübre ambalaj atıklarının toplanması ve bertarafı konusunda hayata geçirilecek proje ile toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi hedefleniyor.
Bu kapsamda Muğla’ya Hizmet Vakfı tarafından çevrenin korunması amacıyla “Karayolları Atık Toplama Projesi” hayata geçirildi.
Ülke turizminde büyük bir potansiyele sahip olan Muğla, her yıl yerli ve yabancı pek çok misafiri ağırlıyor. Bu nedenle karayolları kenarına atılan çöplerin toplanarak her türlü temizlik hizmetlerinin yapılması ile çevre sorunlarının giderilmesi amacıyla Karayolları 26. Şube Müdürlüğü, Muğla’ya Hizmet Vakfı arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Bodrum Turgutreis-Güllük, Milas, Yatağan, Aydın İl sınırı, Menteşe, Ula, Marmaris güzergâhlarındaki yolların her türlü temizliğinin yapılması ve çevre sorunlarının giderilmesi planlanıyor.
Proje kapsamında seyir halindeki araçlardan yol kenarlarına atılan atıkların atılmasının engellenmesi amacıyla yol güzergâhlarına uyarı ve bilgilendirme afişleri hazırlatıldı.
2014 yılından bu yana Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın Muğla genelinde eğitimden, sağlığa, turizmden tarıma gerçekleştirdiği çalışmalar ve yürütmüş olduğu projeler MUÇEV tarafından mali yönden destekleniyor.
Vali Orhan Tavlı, Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Muğla’ya Hizmet Vakfı olarak verdiği mali desteklerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza ve MUÇEV’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.