"Çimento fabrikası inşaatı son hızıyla devam ediyor"
Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan Çimento Fabrikası’na karşı Deştinlilerin mücadelesi devam ediyor. Bölge halkından Burcu Özdemir, inşaat...
Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasında kurulması planlanan Çimento Fabrikası’na karşı Deştinlilerin mücadelesi devam ediyor. Bölge halkından Burcu Özdemir, inşaat faaliyetlerinin devam ettiği alanda bulunan ağaçların şimdiden griye boyandığını kaydetti. Haluk Özsoy ise, “Çimento fabrikası inşaatı son hızıyla devam ediyor. Burada her kesilen ağaçtan Bakanlık kadar belediyede sorumludur. Buna göz yumup, ses çıkarmayanlarda sorumludur” dedi.
Menteşe’nin Bayır ve Yatağan'ın Deştin mahalleleri arasında yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.
Deştin Çevre Platformu’nca sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, 7 bin 751 dönüm ormanlık alanın yok olacağı ve griye boyanacağı ifadelerine yer verildi.
“ÇİMENTO FABRİKASI İNŞAATI SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR”
“Burada her kesilen ağaçtan Bakanlık kadar belediyede sorumludur” diyen Haluk Özsoy, “Gördüğünüz üzere çok geniş bir floranın yaşadığı alanda çimento fabrikası inşaatı son hızıyla devam ediyor. Bildiğiniz üzere biz sözler aldık. ‘Bu inşaat durdurulacak, ruhsat iptal edilecek’ diye. Fakat Menteşe Belediyesi duruma direndiği için. Burada her kesilen ağaçtan Bakanlık kadar belediyede sorumludur. Buna göz yumup, ses çıkarmayanlarda sorumludur. Kendi genel başkanınızın dediği üzere ‘haksızlık, adaletsizlik karşısından susan herkes dilsiz şeytandır.’ Bunu durdurabilecekken durdurmamanızı biz kabul etmiyoruz. Bütün yol boyunca göreceğiniz şey toz. Bütün ağaçlar, zeytin ağaçları tozla kaplanmış durumda. Fabrikanın dibinde zeytinlikler var” ifadelerini kullandı.
“11 KÖY TEHLİKE ALTINDA”
30 yıldır Çimento Fabrikasının kurulmaması için mücadele edildiğini söyleyen bölge halkından Burcu Özdemir, “30 yıldır çimento fabrikasının kurulmasına karşı mücadele veren halk hala mücadele vermeye devam ediyor. Ancak Çevre ve Şehirciliğin en son verdiği ÇED olumlu raporundan sonra raporun bitmesine 2 gün kala Menteşe Belediyesi bu alana ruhsat verdi. Ruhsat verilmesinin hemen sonrasında 53 dönümlük arazide şantiye kuruldu ve inşaat başladı. Bu inşaat alanında şuan taşınan inşaat malzemeleri sürekli olarak gidip geldiği için yoldaki ağaçlara ve zeytinliklere zarar veriyor. Bu mevkide olan tüm 11 köyün tehlike altında olduğunu defalarca kez gündeme getirmiştik. Menteşe Belediyesi’nden ruhsat biran önce iptal edilmesini talep ediyoruz” dedi.
Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.