“Deneyap Teknoloji Atölyeleri” açıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3) ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin...
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3) ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin açılışı 30 ilde eş zamanlı gerçekleşti. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde yapılan törende açılış kurdelesini Muğla Valisi Orhan Tavlı kesti.
Sinem Karakaya
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı ortaklığında ilk etapta 12 ilde başlatılan ve daha sonra 30 ile yükselen Deneyap Teknoloji Atölyeleri Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde 30 ilde eşzamanlı olarak törenle açıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınla bağlandığı törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer katıldı.
Öğrencileri ders esnasında ziyaret eden Muğla Valisi Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, gelecekte hangi meslekleri seçmek istediklerini sordu.
Deneyap Projesiyle ortaokul ve lise ağındaki gençler, 3 yıl boyunca tasarım–üretim, robotik–kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zeka, siber güvenlik ve nanoteknoloji başlıkları ile ilgili eğitimler alacak.
Kurulan ilk 12 Deneyap Teknoloji Atölyesi içerisinde yer alan Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, 5 bin gencin katılmış olduğu testlerden geçerek 160 öğrenciye eğitim veriyor.
Uygulama sınavında başarılı olan gençler, 3 yıl boyunca iki aşamalı bir eğitime tabi tutulacak. Bu projenin ilk 2 yılında gençler programlara katılım sağlayacak.
Ayrıca, son bir yıl boyunca ulusal ve uluslararası projeler geliştirme ve uluslararası yarışmalara katılım sağlanması hedeflenirken, 2021 yılsonuna kadar 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin kurulması amaçlanıyor.
“GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRİYORUZ”
Açılış töreninde konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, geleceğin bilim insanlarını yetiştirdiklerini belirterek, “30 ilimizde eş zamanlı açılışımızı gerçekleştirdik, Deneyap Teknoloji Atölyesinin Muğla’mıza hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki öğrencilerimiz, şimdinin ve geleceğin bilimlerinden olan ‘Tasarım ve Üretim’ ile ‘Robotik Kodlama’ konularında hayallerini gerçekleştirmek için fırsat bulacak ve onu en iyi şekilde hayata geçireceklerdir. Bu projeyle geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyoruz. Gençlik Merkezindeki arkadaşlarımızla birlikte öğrencilerimize destek olacağımızı ve her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini isterim. Gerçekleştirecekleri projeler de tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.
Konuşmanın ardından 30 ilde eş zamanlı olarak kurdele kesimi gerçekleştirildi. Kurdele kesimini yapan Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.
Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.