EĞİTİM ÇALIŞANLARI 2 KASIM’DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAK

Öğretmenlik kariyer sınavlarının kaldırılması, kamuda mülakat uygulamasının kaldırılması ve eşit ücret talebi için araya gelen 13 eğitim sendikası, 2 Kasım Çarşamba günü tüm eğitim çalışanlarının katılımı ile...

EĞİTİM ÇALIŞANLARI 2 KASIM’DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAK

Öğretmenlik kariyer sınavlarının kaldırılması, kamuda mülakat uygulamasının kaldırılması ve eşit ücret talebi için araya gelen 13 eğitim sendikası, 2 Kasım Çarşamba günü tüm eğitim çalışanlarının katılımı ile iş bırakma eylemi yapacak.

SİNEM KARAKAYA

Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası ve Töb Sen, ortak karar olarak eylem planı hazırlığı içinde olduklarını açıkladı.

13 sendika adına Eğitim-Sen Muğla Şube binasında, Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Çakanel, Eğitim Sen Şube Başkanı Birdal Savran ve Anadolu Eğitim Sen Şube Başkanı Ferdi Günay tarafından açıklamada, öğretmenlik kariyer sınavlarının iptali, kamuda mülakat uygulamasının kaldırılması ve eşit ücret talebi için tüm eğitimcilerin bir araya geldikleri vurgulandı.

Ortak karar doğrultusunda; 26-27-28 Ekim 2022 tarihlerinde iş yerlerinde kokart takılması ve 26 Ekim 2022 tarihinde, ilk teneffüs saatinde, öğretmenler odasında ortak bildiri metninin okunması kararlaştırıldı.

Bu talep ve uyarılara rağmen düzenleme yapılmaması halinde, tüm eğitim çalışanlarının katılımı ile öğretmenler 2 Kasım 2022 tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

“KAMUDA MÜLAKAT UYGULAMASINA SON VERİLMELİDİR”

Konuya ilişkin yapılan ve Eğitim-İş Muğla Şube Başkanı Ahmet Çakanel tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak kariyer basamakları sınavının derhal iptal edilmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, TBMM’de ivedilikle ele alınarak yeni bir meslek kanununun tüm eğitim sendikalarının ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesi acil talebimizdir. Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi sağlanmalıdır. Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir. Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir. Öğrencilerimizin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme hakları, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.”

Bu haber toplam 331 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.