EĞİTİM SEN UZAKTAN EĞİTİM KARARINA KARŞI DAVA AÇTI
Eğitim-Sen Muğla Şubesi tarafından, deprem dolayısıyla üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmasına karşı dava açıldığı açıklandı. Muğla Şube Başkanı Birdal Savran tarafından yapılan açıklamada, “Ancak kanunla...
Eğitim-Sen Muğla Şubesi tarafından, deprem dolayısıyla üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmasına karşı dava açıldığı açıklandı. Muğla Şube Başkanı Birdal Savran tarafından yapılan açıklamada, “Ancak kanunla sınırlanabilecek eğitim hakkını sınırlandırması veya sekteye uğratması kabul edilemez bir durumdur” denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmasına Eğitim-Sen tarafından dava açıldı.
Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük deprem, 10 ilde büyük bir yıkıma ve can kaybına neden olmuştur. Yaklaşık 14 milyon kişinin yaşadığı bir bölgeyi etkileyen ve ağır bir yıkıma neden olan felaket nedeniyle, başta depremden doğrudan etkilenen şehirler olmak üzere, tüm Türkiye tarifi mümkün olmayan acılarla karşı karşıya kalmıştır. Yükseköğretim Kurulu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nce 11.02.2023 tarihinde yapılan duyuru ile Yükseköğretim Kurulu tarafından, ‘2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına’ karar verildiği bildirilmiştir.”
“EĞİTİMİN SEKTEYE UĞRATILMASI KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM”
“11 Şubat tarihinde duyurulan dava konusu karar akabinde; yükseköğretim öğrencileri 2 gün sonra üniversitelerine dönmeyi beklerken, bu duyurudan sonra bir anda bilinmezliğe düşmüştür. Uzaktan öğretime devam edecek öğrencilerin kaçının internet erişimi veya bilgisayar imkânı olduğu muammadır. Duyuru ile birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda barınan öğrenciler yurtlardan tahliye edilmiş ve bu yurtların depremzedelere tahsis edileceği açıklanmıştır. Yurtlardan tahliye edilen öğrenciler arasında depremzede öğrenciler de bulunmaktadır. Haliyle bu öğrencilerin çoğunun yurtlarından çıkıp dönecekleri bir evi dahi bulunmamaktadır. Bu açıdan alınan kararın depremin sonuçlarını ortadan kaldırmaya dahi hizmet etmediği açıktır. Kaldı ki sosyal bir hukuk devletinde, kamu idaresinin, bir doğal afetin sonuçlarını azaltmak için temel hak ve özgürlükler arasında tanımlanmış ve ancak kanunla sınırlanabilecek eğitim hakkını sınırlandırması veya sekteye uğratması kabul edilemez bir durumdur. Sonuç olarak; Sendikamız tarafından, yasal ve uluslararası mevzuat hükümlerine, tüm idari eylem ve işlemlerin genel amacı olan kamu yararı ilkesine, olağanüstü hal ilanını düzenleyen Anayasanın 119. maddesine aykırı bu kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali talepli dava açılmıştır.”
Bu haber toplam 178 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.