FETÖ İMAMI OLDUĞU İDDİA EDİLEN KOÇAR’A HAPİS CEZASI
HABER MERKEZİMuğla'da faaliyet gösteren bir Mermer şirketinin sahibi M. Talha Koçar ve ağabeyi Muammer Koçar hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 12’inci celsesinde...
HABER MERKEZİ
Muğla'da faaliyet gösteren bir Mermer şirketinin sahibi M. Talha Koçar ve ağabeyi Muammer Koçar hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 12’inci celsesinde karar verildi. FETÖ/PYD örgütüne yardım ve yataklık suçundan M. Talha Koçar’a 2 yıl 1 ay hapis cezası verilirken, ağabeyi Muammer Koçar ise beraat etti.
Muğla’da mermercilik alanında faaliyet gösteren bir şirket sahipleri M. Talha Koçar ve Muammer Koçar hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçu kapsamında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 12’inci duruşmasında karar çıktı.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Muğla'da faaliyet gösteren infaz koruma memurlarını evinde toplayarak sohbet imamlığı yaptığı iddia edilen M. Talha Koçar hakkında örgüte yardım ve yataklık suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verilirken, ağabeyi Muammer Koçar’a ise beraat kararı verildi.
“İNFAZ KORUMA MEMURLARINA ÖRGÜT TOPLANTISI”
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ulusal medyada yer alan haberlerde sürece ilişkin, “Muğlalı ünlü iş adamı M. Talha Koçar’ın örgüt mensubu infaz koruma memurlarına evinde sohbet imamlığı yaptığı ortaya çıktı. Koçar’ın örgüt sohbetlerine gelen kişilerden kurban ve himmet adı altında bağış istediği de dava dosyasında kendisine yer buldu. Mahkeme’de tanık olarak dinlenmesi talep edilen kırmızı bültenle aranan FETÖ’nün Muğla İl İmamı Salih Demirayak’ın ise 2015’ten itibaren Afrika’da firari durumda olduğu ortaya çıkarıldı. Hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan M. Talha Koçar'ın örgüt elebaşı Gülen'in talimatı üzerine 12 Eylül 2014'te Bank Asya'da hesap açtırdığı, hesaba birden fazla kez para yatırma işlemi gerçekleştirdiği iddia ediliyordu. Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından Koçar Mermer Sanayi şirketine ilişkin 25 Haziran 2018 tarihli bir inceleme raporu da dava dosyasında yer alıyordu. Raporda, iki kardeşin de çocuklarının örgüte müzahir eğitim kurumlarına gönderdiği, M. Talha Koçar'ın kullandığı cep telefonuna ilişkin yapılan HTS analizinde örgüt soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılmış birden fazla kişiyle irtibatının bulunduğu ifade ediliyordu. M. Talha Koçar hakkında birden çok kişinin ifade vermişti. G. E. verdiği ifadede, ‘Beni Talha Koçar isimli kişinin evine çağırdılar. Bu evde dini sohbetlerimiz oldu. Sohbetlere ben gittiğimde infaz koruma memuru olan Emre Güler de vardı. Talha Koçar beni birkaç kez aradı. Bu şahısların hepsi aradıklarında çok fazla ısrarcı oluyorlardı. Ben gelemiyorum dedikçe defalarca arıyorlardı’ diyerek Koçar'ın sohbet imamlığı yaptığını dile getirmişti” ifadelerine yer verildi.
Bu haber toplam 164 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.