FİZYOTERAPİST MELİSA GÜNDOĞDU, MANUEL TERAPİ YÖNTEMİNİ ANLATTI
Muğla’nın Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi’nde genç girişimci Fizyoterapist Betül Melisa Gündoğdu işletmeciliğinde Fizyoterapi ve Egzersiz Danışma Merkezi ‘Fizyomel’ hizmete girdi. Menteşelilere sağlıklı yaşam sektöründe...
Muğla’nın Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi’nde genç girişimci Fizyoterapist Betül Melisa Gündoğdu işletmeciliğinde Fizyoterapi ve Egzersiz Danışma Merkezi ‘Fizyomel’ hizmete girdi. Menteşelilere sağlıklı yaşam sektöründe hizmet verecek olan Gündoğdu, merak edilenleri gazetemize yanıtladı. Manuel terapi yöntemi hakkında bilgi veren Gündoğdu, herhangi bir cihaz kullanmadan el ile yapılan uygulama olduğunu belirtti.
SİNEM KARAKAYA
Gencinden yaşlısına birçok insanın fıtık, sırt ağrısı ve duruş bozukluğu gibi hastalıklarda başvurduğu Fizyoterapi ve Egzersiz Danışma Merkezi, Muğla’nın Menteşe ilçesinde Fizyoterapist Betül Melisa Gündoğdu işletmeciliğinde açıldı.
Orhaniye Mahallesi’nde sağlıklı yaşam sektöründe hizmet verecek olan Fizyomel’de, manuel terapi başta olmak üzere, bel-boyun ve sırt ağrıları, klinik masaj, G5 medikal masaj, fibromiyalji, klinik plates, kupa terapi ve kişiye özel egzersiz uygulamaları yapılıyor.
En çok merak edilen uygulamalardan biri olan manuel terapi yönetimini gazetemize anlatan Fizyoterapist Melisa Gündoğdu, herhangi bir cihaz kullanmadan el ile yapılan uygulama olduğunu belirtti.
MOBİLİZASYON VE MANİPÜLASYON NEDİR?
Manuel terapi yöntemi hakkında bilgi veren Gündoğdu, tedaviyi şöyle anlattı:
“Manuel terapi, en iyi sonuçlar elde ettiğimiz terapi yöntemlerinden birisi. Herhangi bir cihaz ya da makine kullanmadan, sadece el ile yapılan bir tedavi yöntemi. Manuel terapinin içinde mobilizasyon, manipülasyon ve germe egzersizleri hareketleri bulunuyor.
Mobilizasyon, eklem hareket açıklığı ve fizyolojik hareket sınırına kadar yani bir insanın vücudunun izin verdiği ölçüde yapılan ve birkaç kez uygulanan itme ya da uyaran vermeyen pasif, fizyoterapist tarafından yapılan hareketlerdir. Mobilizasyon uygulama amacımız, genelde eklem mobilitesini yani eklem hareketliliğini arttırmak.
Manipülasyon ise, fizyolojik hareket açıklığının ötesine geçen, yani kişinin kendi yapabileceği hareket sınırını ötesine geçen ancak anatomik hareket açıklığımız yani kas, eklem ve kemik sistemini bozmayan yüksek hızla düşük şiddetle yapılan ani itme hareketleridir. Manipülasyon uygulamamızın amacı ise, bir ya da birkaç hareket düzleminde engelleyen bir bariyer durumu olduğu zaman yani tutulma gibi durumlarda kullanıyoruz.
“TEDAVİ SEANSININ İÇİNDE MASAJ UYGULAMALARI DA YAPIYORUM”
Gündoğdu, şunları söyledi:
“Manuel terapi, bel fıtığı, bel kayması, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, eklem sorunları, kas yırtılması, donuk omuz, dirsek ve el rahatsızlıkları, kalça çıkığı, topuk dikeni ve ayak rahatsızlıkları gibi tedavisinde fizyoterapi ve egzersiz programlarıyla birleştiğinde çok etkili bir tedavi haline geliyor. Manuel terapi uygulayacak kişinin, hem manuel terapi eğitimi almış olması hem de fizyoterapist olması gerekmektedir. Bende, Fizyomel’de manuel terapinin yanı sıra tedavi seansının içinde masaj uygulamaları, klinik masaj dediğimiz kas gevşetme ve tetik nokta prensiplerine dayanan tedavi yöntemleri, hastalara özel egzersizler ve farklı fizyoterapi uygulamalarıyla hastaların durumuna göre hizmet veriyorum.”
“MANUEL TERAPİ OLDUKÇA MERAK EDİLEN BİR YÖNTEM”
Muğlalıların oldukça fazla ilgi gösterdiğini söyleyen Fzt. Melisa Gündoğdu, “Ben zaten Muğlalıyım. Eğitim hayatım hep Muğla’da geçti. Bu yüzden Muğla’da bir klinik açmak istedim. Bu sektörde Muğla’nın eksik olduğunu düşünüyorum. Kendi çevrem başta olmak üzere, fizyoterapi merkezine ihtiyaç olduğunu biliyordum. Çok fazla fizyoterapist yok. Nasıl uygulamalar olduğunu vatandaşlarımız yeni yeni öğreniyor. Bu yüzden Muğla’ya hizmet vermek istedim. Manuel terapi de oldukça merak edilen bir yöntemdi. Sadece hastalar için değil, sağlıklı insanlar içinde ihtiyaç duyulan bir şey. 20 yaşından 80 yaşına kadar hastam mevcut. Fizyotedaviye ihtiyaç duyan herkesi kliniğime bekliyorum” diye konuştu.
Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.