Geleceğe Üretim
Muğla Menteşe Belediyesi tarafından “Geleceğimiz İçin Üretiyoruz” projesi başlığı altında, ata tohumu karakılçık ile siyez buğdayının toprakla buluşturulup, yeniden hayata geçirildiğinin bilgisi paylaşıldı.Mustafa...
Muğla Menteşe Belediyesi tarafından “Geleceğimiz İçin Üretiyoruz” projesi başlığı altında, ata tohumu karakılçık ile siyez buğdayının toprakla buluşturulup, yeniden hayata geçirildiğinin bilgisi paylaşıldı.
Mustafa YILDIRIM
Kadim karakılçık ve siyez buğdayını tekrar ekme, yaygınlaştırma ve buğday üreticilerine destek verme adına başlatıldığı belirtilen projeye göre 600 kilogram karakılçık ve siyez buğdayının Kıran, Yeşilyurt ve Kafaca Mahalleleri’ ndeki 30 bin metrekarelik tarım arazilerinde toprakla buluşturulduğu açıklandı.
Menteşe Belediyesi’ nin, kendisine ait tarım arazilerinde buğday ekimine başladığı belirtildi. Yazılı bir basın bildirisi ile duyurulan açıklamaya göre “Yerli üretimin desteklendiği, ata tohumlarının sahip çıkıldığı üretim çalışmaları kapsamında Kıran, Yeşilyurt ve Kafaca Mahalleleri’ nde ekilen atalık tohumlar olan karakılçık ve siyez buğdaylarından elde edilecek un, halka ücretsiz olarak ulaştırılacak.” şeklinde bir paylaşım yapıldı.
TOPRAKLA BULUŞMA
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe’nin sağlıklı gıdanın merkezi olması için yerli üretim çalışmalarına hız verdiklerini belirttiği basın açıklamasında, “Yerli ata tohumlarımıza sahip çıkmak ve sağlıklı gıdaya ulaşmak adına başlattığımız ‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz’ projesi çerçevesinde, belediyemize ait tarım arazilerindeki üretim çalışmalarımıza hız verdik. Proje kapsamında buğday üreticisine destek olmak, atalık tohum karakılçık ile siyez buğdaylarını Menteşemiz’ de yeniden hayata geçirmek için Kıran, Yeşilyurt ve Kafaca Mahallelerimiz’ deki 30 bin metrekarelik arazilerimize, 600 kilogram buğday ekimi yaptık.” denildi.
YERLİ TOHUM HEDEFLERİ
Sağlıklı gıdaya yerel tohumla ulaşabileceklerini belirten Başkan Gümüş’ün, açıklamada, “Yerel tohumlar konusunda, hedeflerimizi her geçen gün daha da büyütüyoruz. Daha fazla yerel tohum üretmeyi ve daha fazla üreticiye ulaşmayı kendimize ilke edindik. Topraklarımız bereketli. Kendi arazilerimizde üretip, yerel ürünlerimizi geliştireceğiz. Üreticimize desteğimizi arttıracağız.” dediği belirtildi.
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UN
Başkan Gümüş’ün, kadim karakılçık buğdayı ile siyez buğdayından elde edilecek unların, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağının ifade edildiği basın bildirisinde, “Buğday üreticisine destek verdiğimiz projeden elde edilecek un, belediyemiz aşevi ve kültür evlerinde değerlendirilip, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da ücretsiz olarak dağıtılacak. Ayrıca buğdayın sap kısımları saman haline getirilip, çiftçilerimize dağıtılacak.” dediğinin de bilgisi yer aldı.
Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.