KADIN GİRİŞİMİ PROJESİYLE ORTACA’NIN KATMA DEĞERİ YÜKSELECEK

Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nazan Korkmaz ve danışman akademisyenlerden oluşan heyet Vali Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek...

KADIN GİRİŞİMİ PROJESİYLE ORTACA’NIN KATMA DEĞERİ YÜKSELECEK

Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nazan Korkmaz ve danışman akademisyenlerden oluşan heyet Vali Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 1 Milyon 18 bin lira destek verdiği proje hakkında bilgi verdi.

Valilik 75. Yıl Toplantı salonundaki toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca M.Y.O. Öğretim Üyesi Ziraat Mühendisi Nazan Korkmaz, Hilton Dalaman Sarıgerme Mutfak Koordinatörü Şef Tamer Özkan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Egem Zağralı Çakır, Öğr. Gör. Selim Işık, ve Öğr. Gör. Derya Bağ katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) 2022 yılı kapsamında, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) koordinasyonunda yürütülen proje çağrısında Kadın Eliyle Katma Değere Dönüştürülen Ürünlerin Kadının Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Yapısını Güçlendirmesi projesi ile Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 1 Milyon 18 Bin lira destek almaya hak kazandı.

Yörenin zengin tarımsal kaynaklarının farklı yöntemler ile işlenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesinin, fonksiyonel gıdalarda ürün çeşitliliğinin artırılmasının ve bu ürünlerin turistik öge olarak kullanımı ile engelli ve kadın istihdamının amaçlandığı projeyle yörede yaşayan kadınlarının sosyal, kültürel ve ekonomik yapısının güçlendirilmesi de hedefleniyor.

Ortaca El Ele Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin Kadın Eliyle Katma Değere Dönüştürülen Ürünlerin Kadının Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Yapısını Güçlendirmesi projesinde Ortaca Kaymakamlığı, Ortaca Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Hilton Dalaman Sarıgerme Hotel ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortak ve iştirakçiler olarak yer alıyor.

Kooperatif Başkanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca M.Y.O. Öğretim Üyesi Ziraat Mühendisi Nazan Korkmaz üretilen ürünlerin numuneleri eşliğinde proje hakkında bilgi verdi. Hibe ile alınacak makine ve ekipmanın kooperatifleri için önemli bir adım olacağını belirten kooperatif başkanı Nazan Korkmaz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Güney Ege Kalkınma Ajansına ve Muğla Valiliğine teşekkürlerini ifade etti.

Kadınların mesleki becerilerini artırarak istihdam edilebilirliklerinin sağlanması, sosyo ekonomik seviyelerinin yükseltilmesi, aile içindeki konumlarının güçlendirilmesi ve toplumsal yaşamın her alanında yer almasının ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için büyük önem taşıdığını belirten Vali Orhan Tavlı, Kooperatif, Kamu, Üniversite ve Özel Sektör işbirliği ile geliştirilen proje ile hem kadınlarımız güçlenecek hem de Ortaca’mızın katma değeri yüksek ürünlerinin sayısı artacak proje’nin Ortaca’mıza ve Muğla’mıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.