KÖYCEĞİZ’DE 261 BİN YAVRU SAZAN GÖLE BIRAKILDI

Muğla'da, balıkçılık faaliyetinin geliştirilmesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalı'na 261 bin yavru sazan bırakıldı.SİNEM KARAKAYA-Tarım ve Orman Bakanlığı...

KÖYCEĞİZ’DE 261 BİN YAVRU SAZAN GÖLE BIRAKILDI

Muğla'da, balıkçılık faaliyetinin geliştirilmesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalı'na 261 bin yavru sazan bırakıldı.

SİNEM KARAKAYA-

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Köyceğiz Gölüne 260 bin yavru sazan bırakıldı.

Köyceğiz Gölü balıkçı gemileri bağlama yerinde yapılan etkinliğe; Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemirden, Köyceğiz ilçe protokolü, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

“VAR OLAN SU ÜRÜNLERİ POTANSİYELİNİ DAHA YUKARILARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Sayla, Muğla'nın var olan su ürünleri potansiyelini daha yukarılara taşımak için çalıştıklarını dile getirdi.

Saylak konuşmasında şunları söyledi:

“Balıklandırma çalışmaları ile denizlerimizde ve göllerimizde sürdürülebilirliği sağlamaya destek oluyoruz. Geleceğimiz içinçocuklarla birlikte bugün Köyceğiz Gölüne balıklandırma yapacağız. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleştirilen ve özel araçlarla getirtilen sazan balığı yavrularından, İlimiz Köyceğiz Gölü’ne 260 bin adedini bırakıyoruz. Hayırlı olsun.”

Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak konuşmasında Köyceğiz Gölüne sağlanan bu faydadan memnuniyetini dile getirerek emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, konuşmasında deniz ve göllerde canlı yaşam formunun devamının önemine değinerek çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Toplumda balık tüketimini arttırmaya yönelik çalışmalar yaparak tüketim alışkanlığı kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmalar ile başlayan etkinlik Köyceğiz Gölüne iskeleden çocuklar eşliğinde balık salımı yapılarak devam etti. Ardından tekne ile açıkta da balık salımı yapıldı.

2022 yılı Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı ilan edilmesi nedeniyle çocuklarla birlikte protokolün kutlama pastası kesmesi ve ikramlarla son buldu.

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.