MENTEŞE’DE KIŞLIK HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Muğla’nın Menteşe ilçesinde kışlık hazırlıkları başladı. Taze sebze ve meyvelerin adresi Perşembe Pazarı’nda tezgâhları en çok süsleyen ürünler domates, biber, patlıcan, Muğla tarhanası ve konservelikler oldu. Menteşeli...
Muğla’nın Menteşe ilçesinde kışlık hazırlıkları başladı. Taze sebze ve meyvelerin adresi Perşembe Pazarı’nda tezgâhları en çok süsleyen ürünler domates, biber, patlıcan, Muğla tarhanası ve konservelikler oldu. Menteşeli kadınlar ise kışlık salça, konserve ve reçel yapımı için kolları sıvadı.
SİNEM KARAKAYA
Muğla’nın Menteşe ilçesinde ev hanımları, kışlık salça, konserve ve reçel yapımına başladı.
Yaz aylarında bol miktarda yetişen domates, patlıcan, biber, bamya, fasulye gibi sebzelerden konserve, salça, reçel, gibi kışlık yiyeceklerinin yapımı için Muğlalı ev hanımlarının mesaisi sürüyor.
Ev hanımları çarşı ve pazardan satın aldıkları sebzeleri evlerinde itina ile kışlık için hazırlamaya başladı.
Yemeklerin vazgeçilmez ihtiyacı olan salça ve konservelik ürünleri toptan karşılayan vatandaşlar, pazarcıların da yüzünü güldürüyor. Kış hazırlığına başlayan vatandaşlar bir yandan kışlık sebze kurutmaya çalışırken bir yandan da kışlık salçasını yapıyor. Geleneksel el yapımı salça ve Muğla tarhanasına hemen hemen her mahallede rastlamak mümkün.
Öte yandan taze sebze ve meyvelerin adresi Perşembe Pazarı’nda her yıl olduğu gibi bu sene de kışlık biberin kurutulmaya bırakıldığı görüldü.
Pazar fiyatlarının pahalı olduğunu söyleyen ev hanımı Şahizer Berberoğlu, “Mutfakların olmazsa olmazı domatesten vazgeçemiyoruz, yaz domatesleri lezzetiyle yemeklere ayrı bir tat katıyor. Kış mevsimini rahat geçirmek için kurutmalık bamya, patlıcan, domates ve biber gibi sebzeleri alıp şimdiden kurutuyoruz. Bu sene geçtiğimiz senelere göre fiyatlar 2 katı. Eskisi kadar çok alamasak da kışın yiyecek kadar alışverişimizi yaptık. Hatta kurutmalıklarımızı yapmaya başladık. Her sene bu zamanlar kışlıklar hazırlanır. Salçalar yapılır, Muğla tarhanası yapılır, biberler patlıcanlar dizilir kurumaya bırakılır, kışında afiyetle yenir” diye konuştu.
Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.