MESLEKİ GELİŞİM UYGULAMASI BAŞLIYOR
Öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene destek sağlayan “Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG) ” uygulaması, 2022-2023 eğitim...
Öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene destek sağlayan “Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG) ” uygulaması, 2022-2023 eğitim öğretim yılında tüm okullarda verilmeye başlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez geliştirilen "Okul Temelli Mesleki Gelişim" uygulaması ile idareci ve öğretmenler, ihtiyaç duyduğu hizmet içi eğitimleri, artık farklı okul ve kurumlara gitmeye gerek kalmadan görev yaptığı okullarında alabilecekler.
2022-2023 eğitim öğretim yılında başlayacak olan Okul Temelli Mesleki Gelişim uygulaması, öğretmenlerin okula özgü mesleki gelişim ihtiyacının okul bünyesinde karşılandığı faaliyetleri içerecek. Ayrıca okulların başta üniversiteler olmak üzere uzman kişi ve kurumlarla iş birliği gelişerek büyüyecek, üniversitelerin okullardaki eğitim uygulamalarına doğrudan katkısının önünü açacak.
İl milli eğitim müdürlüğünden alınan bilgiye göre Okul temelli mesleki gelişimin işleyişi şu şekilde olacak:
Okulun eğitim ihtiyacını belirlemek üzere müdür yardımcısı başkanlığında, zümre başkanlarının katılımıyla oluşturulan koordinasyon ekibi, eğitim öğretim yılının birinci ve ikinci yarıyılı başında öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçlarına dair veriler toplayarak planlama yapacak.
İhtiyaç belirleme sürecinde; okulun mevcut durumu, veli ve öğrenci görüşleri, okulun sorun alanları, gelişime açık yönleri, öğrencilerin başarı durumları, öğrenci davranış problemleri, okulda aktif kullanılması gereken eğitim materyali, öğretmenlerin bireysel talepleri vb. başlıklar çok yönlü bakış açısıyla değerlendirilecek.
Öğretmen ve okul yöneticilerinden alanları ile ilgili ihtiyaç duydukları eğitim konuları, öğretmenler kurulunda belirlenip okul müdürünün onayı ile kesinleşecek.
En az 10 kişinin katılımıyla gerçekleşecek olan “Okul Temelli Mesleki Gelişim” çalışmalarına farklı okullardan öğretmenler de dilerse katılabilecek.
Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak olan Okul Temelli Mesleki Gelişim programının önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Mesleki gelişim çalışmalarına yönelik ekosistemin okullarımızda kurulması ile öğretmenlerimiz, ihtiyaç duyduğu eğitimi kendileri belirleyecek ve kendi okullarında alanında uzman kişilerden eğitim alma fırsatı bulabilecekler. Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine büyük katkı sağlayacak olan bu uygulama aynı zamanda okul standartlarımızın da yükselmesine ve gelişimine destek sağlayacak.” dedi.
Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.