MUĞLA BASIN EMEKÇİLERİ PLATFORMU’NDAN MESLEK İÇİ EĞİTİMLER

Geçtiğimiz Şubat ayında ‘Fotoğraf Çekim Teknikleri’ eğitimi ile meslek içi eğitimlere başlayan Muğla Basın Emekçileri Platformu’nun ikinci eğitimi, Gazeteci Nejat Altınsoy tarafından verilen ‘Grafik Tasarım Eğitimi’...

MUĞLA BASIN EMEKÇİLERİ PLATFORMU’NDAN MESLEK İÇİ EĞİTİMLER

Geçtiğimiz Şubat ayında ‘Fotoğraf Çekim Teknikleri’ eğitimi ile meslek içi eğitimlere başlayan Muğla Basın Emekçileri Platformu’nun ikinci eğitimi, Gazeteci Nejat Altınsoy tarafından verilen ‘Grafik Tasarım Eğitimi’ ile devam etti.

Muğla Basın Emekçileri Platformu’nun, basın emekçilerinin mesleklerini daha donanımlı ve tecrübeli bir şekilde yapabilmeleri için meslek içi eğitimler başlattı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Fotoğraf Eğitmeni Erdinç Özal tarafından verilen ‘Fotoğraf Çekim Teknikleri’ ile başlayan meslek içi eğitimlere, yaşanan deprem felaketi nedeniyle ara verilmişti. Platformun ikinci eğitimi, Gazeteci Nejat Altınsoy tarafından verilen ‘Grafik Tasarım Eğitimi’ ile devam etti.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen eğitime, platform üyesi basın emekçilerinin yanı sıra; ilçelerden gelen basın mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının basın birimi görevlileri ve Grafik Tasarım bölümünde okuyan öğrenciler katıldı.

Gazeteci Nejat Altınsoy tarafından verilen eğitimde; Altınsoy öncelikle grafik tasarım ile ilgili kullanılan kalıp ve teknikleri teorik olarak katılımcılara aktardı. Altınsoy daha sonra uygulamalı olarak mizanpaj (sayfa düzeni) tasarımı, sayfada yazı fotoğraf uyumu ve sayfa estetiği ile ilgili konularda basın emekçilerini bilgilendirdi. Eğitim sonrasında Altınsoy katılımcıların sorularını yanıtladı.

ALTINSOY, “TASARIM HABER KADAR ÖNEMLİDİR”

Eğitim sonrası yaptığı açıklamasında meslek içi eğitimlerin gazetecilik mesleğine ve gazetecilerin gelişimine büyük katkı sağladığını ifade eden Gazeteci Nejat Altınsoy, “Muğla Basın Emekçileri Platformu tarafından düzenlenen meslek içi eğitim kapsamında genç meslektaşlarımıza ve özellikle de sayfa sekreteri tasarımcılara, evrensel gazetecilik ilkeleri çerçevesinde gazete ve dergilerin sayfa düzenine yönelik temel kriterleri aktardık. Tasarımın haber kadar önemli olduğuna dikkat çektiğimiz eğitimde genç meslektaşlarımızla; bilgileri düzenleme, tipografi, yayının özgünlüğü, okur-gazete ilişkisi üzerine bilgilerimizi paylaştık. Bunun yanı sıra; dijital ve sosyal medya tasarımları konusunda tavsiyelerde bulunduk. Gazeteciliğin gelişmesi için çalışan platform üyelerine ve etkinliğe katılan meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 702 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.