MUĞLA’DA EVDEN ÇIKAMAYAN 57 ÖĞRENCİYE EVDE EĞİTİM VERİLİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Evinden çıkması riskli olduğu için ya da hiçbir koşulda evinden çıkamayan özel gereksinimli çocuklar için evde eğitim imkanı sağlanıyor. Bu kapsamında Muğla ili genelinde evden çıkamayan...
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Evinden çıkması riskli olduğu için ya da hiçbir koşulda evinden çıkamayan özel gereksinimli çocuklar için evde eğitim imkanı sağlanıyor. Bu kapsamında Muğla ili genelinde evden çıkamayan özel gereksinimli 57 öğrencinin evine öğretmen gönderilerek, eğitim hizmeti evde sağlanıyor. Aynı zamanda hastanelerde yatan öğrenciler için de hastanede eğitim imkanı sağlanıyor.
SİNEM KARAKAYA
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından özel gereksinimli çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanabilmesi, evinden çıkamayan çocuklara da bu imkandan faydalanabilmelerine yönelik evde eğitim imkanı Muğla’da uygulanıyor.
Bu kapsamda, Muğla’da evden çıkamayan özel gereksinimli 57 öğrencinin evine öğretmen gönderilerek, eğitim hizmeti evde sağlanıyor. Ayrıca hastanelerde yatan öğrenciler için de hastanede eğitim imkanı veriliyor.
ÖĞRENCİLERE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bedensel engeli sebebiyle evinden çıkamayacak durumda olan özel gereksinimli çocuklar için evde eğitim hizmeti alabilme imkanını sunulduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Eğitimde kapsayıcılık ve fırsat eşitliği ilkelerini merkeze alan bu uygulama ile özel gereksinimli çocuklarımızın eşit şartlarda eğitimden faydalanmaları sağlanırken, ailelerimizi de çocuklarının eğitime erişimlerinin sağlanması noktasında rahatlatmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRMEYLE YOLUYLA EĞİTİME ÖNCELİK VERİLİYOR
Kapsayıcı eğitimin ailenin sosyoekonomik durumu ya da çocuklarımızın herhangi bir engel durumuna bakmaksızın herkesin eşit bir şekilde eğitim hizmetinden yararlanması olduğunu ifade eden İl Müdürü Emre Çay, “Özel eğitim gereksinimli öğrencilerimiz için öncelikli olarak okullarında kaynaştırma/bütünleştirmeyle yoluyla eğitim sürecinin yürütülmesine önem veriyoruz. Kaynaştırma ve bütünleştirme imkânı olmama durumunda ise öğrencilerimizi özel eğitim uygulama okullarımız ve özel eğitim meslek okullarımıza kaydediyoruz. Evinden çıkması riskli olduğu için ya da hiçbir koşulda evinden çıkamayan özel gereksinimli çocuklarımız için evde eğitim imkanı sağlanarak eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.
EVDE EĞİTİM UYGULAMASI İÇİN KOLAYLIK SAĞLANDI
Millî Eğitim Bakanlığınca Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'nin yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından yararlanamayıp evde eğitim hizmetinden yararlanacak öğrencilerin işlemlerini kolaylaştıracak yeni bir madde, düzenlemeye eklendi. Bu kapsamda, "en az biri, ilgili daldan olmak üzere üç uzman tabip tarafından" düzenlenmiş sağlık kurulu raporu yerine sadece sağlık kurulu raporu alan öğrenciler, evde eğitim hizmeti alabilecek.
Bu haber toplam 200 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.