Muğla’da yüz yüze eğitim başlıyor
31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılına, 21 Eylül itibariyle aşamalı ve seyreltilmiş yüz yüze eğitimle devam edilecek. İlk olarak anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin 21 Eylül...
31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılına, 21 Eylül itibariyle aşamalı ve seyreltilmiş yüz yüze eğitimle devam edilecek. İlk olarak anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin 21 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak olmasının yanı sıra 21-25 Eylül 2020 tarihlerinde okullarda uyum eğitimi programı uygulanacak. Bu kapsamda Muğla’da 291 resmi okul ve 31 özel okul olmak üzere toplam 322 ilkokulda, 12 bin öğrenci, 577 öğretmeniyle ders başı yapacak. Aynı zamanda 63 bağımsız anaokulu ile bünyesinde okul öncesi sınıfı bulunduran 299 okul olmak üzere toplam 362 anaokulu 7611 öğrenci ve 866 öğretmeniyle ders başı yapacak.
Sinem Karakaya
Coronavirüs salgını dolayısıyla 21 Eylül itibariyle aşamalı ve seyreltilmiş yüz yüze eğitimle başlayacak olan 2020-2021 eğitim öğretim yılında Muğla’da 291 resmi okul ve 31 özel okul olmak üzere toplam 322 ilkokulda, 12 bin öğrenci, 577 öğretmeniyle ders başı yapacak. Aynı zamanda 63 bağımsız anaokulu ile bünyesinde okul öncesi sınıfı bulunduran 299 okul olmak üzere toplam 362 anaokulu 7611 öğrenci ve 866 öğretmeniyle ders başı yapacak.
İlk olarak anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin 21 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak olmasının yanı sıra 21-25 Eylül 2020 tarihlerinde okullarda uyum eğitimi programı uygulanacak. Uyum haftasında öğrenciler 1 gün okulda olacak şekilde planlama yapılarak 30’ar dakikalık toplam 5 ders yapılacaktır.
“İLK TENEFFÜS 40 DAKİKA”
Okullarda detaylı bir çalışma yaptıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Çocuklarımızın okuldaki ilk haftası uyum haftası olacak. Sınıftaki öğrencilerden her biri, haftada bir gün okula gelecek ve 5 saat okulda kalacak. Yani saat 12:30’da çocuklarımızın eğitimi tamamlanmış olacak. Bu eğitim süresinde ilk gün, ilk teneffüs 40 dakika olacak. Bu 40 dakikalık teneffüste biz Muğla olarak diğer okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenlerini, müzik öğretmenlerini, görsel sanatlar öğretmenlerini okullarımıza davet ettik. Burada sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri ile beraber çocuklarımıza farklı etkinlikler düzenleyecekler. Bu etkinlikleri her okul kendi bünyesinde düzenleyecekler. Uçurtma uçurma, balon uçurma, zeybek oynama, fidan dikme bunlardan bazıları. Okul hayatının ilk günü anısına yaşam boyu hatırlayacakları bir şey olacak fidan dikmeleri. Bu sırada fotoğrafları çekilecek, velilere bunların albümleri verilecek. Yani detaylı ve içerikli bir hazırlık yaptık” dedi.
“VELİ İSTEMEZSE ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDERMEYECEK”
Velileri bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını söyleyen İl Müdürü Töre, “21 Eylül haftasından önceki 1 haftada veli bilgilendirme broşürleri yaptık. Velilerimizi bu broşürlerle bilgilendirdik. Bu bilgilendirme sonucu çocuğun okula gelişi veli kararına bağlı. Veli istemezse çocuğunu okula göndermeyebilecek. Devamsızlık sayılmayacak. Bu durum okul öncesi ve ilköğretim öğrencileri için de geçerli olacak. Gerekçesi bildirilecek yani kronik hastalığı olan öğrenci ya da ev halkından biri olabilir, değişik etkenler olabilir bu sebeple veli isteğine bıraktık. Muğla genelindeki bütün okullara yer dezenfektanı, yüzey dezenfektanı, sıvı sabun ve her öğrenci için günlük 1 tane cerrahi maskeyi Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullara ulaştırdık. Taşımalı eğitimle gelen öğrencilerimizin okullara geleceği araçlar belli oldu, ihaleler yapıldı. Bizim amacımız çocuğa okulu ve okumayı sevdirmek, 21.yüzyıl becerilerini kazandırmak. Bu doğrultuda bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bütün kadrolarımızla öğrencilerimizi karşılamaya hazırız” şeklinde konuştu.
Bu haber toplam 209 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.