MUHTARLARA GEKA DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla Valiliği’nde muhtarların katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.Toplantıda Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan Ajansın şu anda açık olan destekleri...

MUHTARLARA GEKA DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla Valiliği’nde muhtarların katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan Ajansın şu anda açık olan destekleri ve özellikle Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı hakkında bilgi verdi. Bunun yanı sıra önümüzdeki dönemde yürütülecek destek programları konusunda da bilgilendirmelerde bulundu.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, “Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar”, “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi” ve “İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ile Dijital Dönüşüm” adlı sonuç odaklı programlara yönelik 2020-2023 yılları arasında çeşitli çalışmalar yürütüleceğinden bahsetti.

Bölgemizin eko-turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi, turizm faaliyetlerinin iç kesimlerde yaygınlaştırılması ve hedef ilçelerde turizm gelirlerinin arttırılması amacıyla tasarlanan “Eko Turizmde Yeni Destinasyonlar” programı ile doğal zenginlik, aktivite çeşitliliği ve kültürel varlık potansiyeli yüksek olan ilçelerin Sonuç Odaklı Programlar (SOP) uygulama dönemi sonunda eko-turizm kapsamında çekim merkezi haline gelmesi öngörülmektedir.

“Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi” sonuç odaklı programı kapsamında ise; üretici örgütlerinin rekabet gücünün artırılması hedeflenmektedir. Program ile kırsal alanda istihdam ve gelir düzeyinin bölgenin gelişmiş alanları seviyesine yaklaştırılması, yerelde sermayenin artırılarak tabana yayılması beklenmektedir. Özellikle üretim odaklı kooperatiflerin ve birliklerin desteklenmesine yönelik GEKA’nın çalışmaları devam etmektedir. Bu alanda ajansın verdiği desteklerle öncelikle Bölgedeki üretici örgütlerinin kurumsal kapasitelerinin güçleneceği ön görülmektedir. Bunun yanında örgütlerin işleme, paketleme, depolama süreçlerinin iyileştirilmesinin yanında markalaşma ve pazarlama kapasitelerinin de artırılması hedeflenmektedir.

“İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ve Dijital Dönüşüm” sonuç odaklı programında ise; bölgede öne çıkan tekstil ve giyim ürünleri, makine ve teçhizat, gıda ve içecek ürünleri imalatı vb. sektörlerde dijital dönüşümün sağlanarak gelir ve karlılık düzeyinin artırılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Vali Orhan Tavlı, “Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar”, “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi” ve “İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ile Dijital Dönüşüm” programlarına yönelik yapılacak çalışmalarda ve bu programların bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza duyurulmasında muhtarların etkin rol oynayacağını ifade etti.

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.