Müslümanların ‘En Acı Günü’

Bağımsız Türkiye Partisi Muğla İl Başkanı Süreyya Karasakal, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ ın Muharrem Ayı ve Aşure Etkinlikleri ile ilgili açıklamalarına tam destek verdiklerini belirtti. İl Başkanı Karasakal, BTP Genel...

Müslümanların ‘En Acı Günü’

Bağımsız Türkiye Partisi Muğla İl Başkanı Süreyya Karasakal, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ ın Muharrem Ayı ve Aşure Etkinlikleri ile ilgili açıklamalarına tam destek verdiklerini belirtti. İl Başkanı Karasakal, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ ın yayınladığı mesajını medya temsilcilerine gönderip yayın desteği istedi.

 

“İmam Hüseyin Hakk’ ın yanında yer almak adına Kerbela’ ya gitmişti. Biz de Hüseyni duruştan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.” diyen BTP Genel Başkanı Baş, 10 Muharrem Matem Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

 

Matem Tutuluyor

Mesajda, "İmam Hüseyin'in (as) Kerbela toprağında şehit edildiği gün, İslam âleminin matem günüdür. İslam tarihinin en acı gününü yaşıyoruz.  Bugün Müslümanlara düşen vazife, İmam Hüseyin'in (as) matemini tutmaktır." denildi ve aşağıdaki açıklamalara yer verildi:

“Kerbela’da 680 Yılı’ nda, İslam tarihinin en acı günü cereyan etti. Kerbela günü, Peygamber Efendimizin mazlumların sığınağı torunu, cennet kadınlarının anası Hz. Fatıma ile müminlerin emiri Ali'yyül Murteza'nın evladı İmam Hüseyin; Yezid'e ve onun temsil ettiği yönetim zihniyetine karşı şanlı bir mücadele başlatmıştı. İmam Hüseyin, Yezid' in halife olduğu ilk andan itibaren ona biati reddetmişti.

Bu mücadele asırlar boyunca;

batıla karşı Hak'kı üstün tutmanın,

sapkınlığa karşı istikametin,

zulme karşı adaletin,

soysuzluğa karşı asaletin,

bozgunculuğa karşı düzenin,

cehalete karşı hikmetin,

nefrete karşı merhamet ve muhabbetin,

ayrımcılığa karşı birlik ve beraberliğin,

korkaklığa karşı cesaretin destanlaşan sembolü olmuştu.

İmam Hüseyin, bu yüce değerler uğruna şahadet şerbetini içmişti.

Kerbela’ ya Yakıt Taşıyanlar

Hüseyni duruş, tarihte sık sık tezahür eden, çağımızda da etkisini sürdüren Yezidi anlayışın pan zehiridir. Günümüzde Müslümanların bir bölümü Kerbela' da İmam Hüseyin'in yanında yer aldığını diliyle ifade ederken, gönül dünyasında ve günlük yaşantısında, Yezid' in yolunu izlemektedir. Bu, acilen düzeltilmesi gereken çarpık bir yol tutuştur.

Öte yandan Hüseyni duruşta sayının önemi yoktur. Nitekim İmam Hüseyin, 72 kişilik kafilesiyle 30 bin kişilik bir orduya kafa tutmuştur. Bu dengesizlik küfrün iman karşısındaki korkusudur. Bu tablo bugün de yeryüzünde yaşayan tüm Müslümanların örnek alması gereken bir hakikattir.

Bugün Kerbela' nın acısını kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz. Bu elim hadise aradan 1340 yıl geçmesine rağmen yüreklerimizi yakmaktadır. Bu çerçevede Suriye'de ve Yemen'de yaklaşık 9 yıldır yeni Kerbelalar’ ın yaşanması, daha da acısı İslam ülkelerinin bu Kerbelalar’ a yakıt taşıması bizleri derinden sarsmaktadır.

Suriye ve Yemen'de cereyan edenler, aslında 1340 yıl önceki Kerbela trajedisinden hiç de ders alınmadığını ortaya koymaktadır.

İmam Hüseyin'i şahadetinin 1340. yılında anarken, Allah'tan rahmet ve ümmetine de şefaatini diliyoruz. Bu matem günümüzde mukaddesat uğrunda, hak-hakikat yolunda, canını feda eden bütün şehitleri rahmet ve hürmetle yâd ediyoruz.” (Tülay SÜKÜN)

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.