Odun çayının tadı başka

Yatağan, Konak Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde 70 yıldır faaliyet gösteren kahvehanede, hala çaylar ve kahveler odun ateşiyle hazırlanıyor.MUSTAFA AKTAŞMuğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Konak Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde...

Odun çayının tadı başka

Yatağan, Konak Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde 70 yıldır faaliyet gösteren kahvehanede, hala çaylar ve kahveler odun ateşiyle hazırlanıyor.

MUSTAFA AKTAŞ

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Konak Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde 70 yıldır faaliyet gösteren kahvehanede, çaylar ve kahveler eski usul odun ateşinde pişiyor.

Kahvehane işletmecisi Ümmet Başpınar, “Bu kahvehanenin özelliği çayların ve kahvelerin odun ateşiyle hazırlanması. Genel olarak is yapmayan meşe ve çalı odunu kullanıyorum. Yatağan’ın eski adı Ahi Köy’dür yani Ahilik geleneğinden geliyoruz.  Eski gelenek ve göreneklerimizi korumak çok önemli.   Ben ömrüm yettiğince bu geleneği sürdüreceğim”  dedi.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Odun ateşinde pişen çaydan memnun olduklarını dile getiren müşteriler, “Odun ateşinde pişen çayın ve yemeğin tadı gerçekten başka olur. Biz her gün bu kahvehaneye gelip mis gibi odun ateşinde hazırlanmış çayımızı içiyoruz.  Bu gün köylerde bile odun ateşi kullanan kahvehane kalmadı. Kaldıysa da çok az.  Biz bu geleneğin devamını istiyoruz” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.