Patlayan DSİ hatlarının maliyeti 30 milyon lira
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediyesi’nin açılışında sürekli patlayan DSİ hatları hakkında konuştu ve patlakların su ve maliyet kaybını açıkladı. Gürün, DSİ kaynaklı bin 780 patlak meydana...
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediyesi’nin açılışında sürekli patlayan DSİ hatları hakkında konuştu ve patlakların su ve maliyet kaybını açıkladı. Gürün, DSİ kaynaklı bin 780 patlak meydana geldi. Onarım ve su kaybının Büyükşehir’e maliyeti en az 30 milyon lira” dedi.
Bodrum Belediyesi’nin açılışında sürekli patlayan DSİ hatları hakkında konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, patlamaların sürekli DSİ kaynaklı olduğunu ifade ederek, Onarım ve su kaybının Büyükşehir’e 30 milyon lira mal olduğunu söyledi.
DEFOLU MALZEME RAPORLA BELİRLENDİ
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’nın Bodrum ilçesinde Devlet Su İşleri tarafından döşenen hatların sık sık patlaması başta Bodrum halkı olmak üzere ilçeye gelen turistlerin büyük tepkisine neden oluyor. Bodrum’da açılışa katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün vatandaşlara seslendi ve DSİ tarafından döşenen malzemenin defolu olduğunun raporlarla belirlendiğini açıkladı.
Başkan Gürün, “Bodrum’da Devlet Su İşleri’nin yaptığı su hatlarının değiştirilmesi gerektiğini raporlarla tespit ettik. Döşenen malzemenin defolu olduğu ve hepsinin değiştirilmesini gerektiğini söyledik. DSİ kaynaklı bin 780 patlak meydana geldi. 4,5 milyon metreküp su boşa aktı. Onarım ve su kaybının Büyükşehir’e maliyeti en az 30 milyon lira” dedi.
‘DEVLET SU İŞLERİNE YETER ARTIK’ DEMEMİZ LAZIM
Bodrum Turgutreis’te Bodrum Belediyesi’nin Turgutreis Amiral Kafe Restaurant açılışında halka seslenen Başkan Gürün, “Devlet Su İşleri hatlarının değiştirilmesi gerektiğini raporlarla tespit ettik. Döşenen malzemenin defolu olduğu ve hepsinin değiştirilmesini gerektiğini söyledik. Geçenlerde Devlet Su İşleri’nin Bodrum ile ilgili ihaleye çıkacağı haberi geldi ve sevindik. Sonra nedense ihaleyi iptal ettiler. Hala CTP malzemeden yapılan hatlar patlamaya devam ediyor. Bin 780 patlak meydana geldi. Biz tamir ediyoruz. Biz onarıyoruz. Bin 780 defa kazıyoruz. Buluyoruz. Tamir ediyoruz. Her patlamadan sonra hep birlikte ‘Devlet Su İşlerine Yeter artık’ dememiz lazım. Onları göreve davet etmemiz lazım. Patlayan sulardan 4,5 milyon metreküp su kaybımız var. Bodrum’un suyu yok. Ancak biz patlamalardan dolayı 4,5 milyon metre küp su kaybediyoruz. O arada sondaj yapıyoruz. Su eksikliğini tamamlamaya çalışıyoruz. Onarım ve su kaybıyla ilgili maliyetimiz en az 30 milyon lira. Havaya gitti ve ne yazık ki gitmeye devam edecek” dedi.
SEL KAPANLARI UNUTULDU
Bodrum’un 6 yıl önce yağmurdan kaynaklı sel felaketi yaşadığını vurgulan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Devlet Su İşleri ve Orman Bakanlığı selle ilgili kapanlar kurması lazımdı. 6 yıl önce yağan şiddetli yağmur sonrası karar verildi. Hala daha kapanlarla ilgili bir çalışma yok. Metrekareye kısa sürede çok yüksek yağmur yağdığında maalesef dağdan su olduğu gibi buraya gelecek. Bizim bunda yapabileceğimiz bir şey yok. Dereleri temizliyoruz. Yolları temizliyoruz. Ancak bu kapanların kurulması lazım. Büyükşehir olarak 83,5 milyon euro’luk krediyi alt yapı için aldık. Bu kredinin en az dörtte üçü Bodrum’a yatırım olarak kullanılacak. Bodrum’un üstü milleti yakıyor, altı Ahmet Başkanımla beni yakıyor. Biz Bodrum’un yerleşik nüfusuna göre alt yapı yapmıyoruz. Bodrum’un yazlık nüfusuna göre alt yapı yapıyoruz. Muğla 967 bin nüfusa sahip. Biz 5 milyon nüfusa göre alt yapı, kanalizasyon, arıtma ve içme suyu projesi yapıp ona göre yatırım yapıyoruz. Bununla ilgili kesinlikle merkezi hükümetin, Turizm Bakanlığının, Çevre Bakanlığının Bodrum’a özel bir katkı yapması lazım. El birliğiyle dünyanın ve ülkemizin incisi Bodrum’un alt yapı sorununu bitirmeliyiz” dedi.
Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.