SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI SEMİH DURMUŞ MUĞLA’DA
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bir dizi ziyaretler için Muğla’ya geldi. Genel Başkan Durmuş, ziyaretlerin ardından teşkilat toplantısında sağlık çalışanları ile bir araya geldi. 6. Dönem toplu sözleşmeleri hakkında...
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bir dizi ziyaretler için Muğla’ya geldi. Genel Başkan Durmuş, ziyaretlerin ardından teşkilat toplantısında sağlık çalışanları ile bir araya geldi. 6. Dönem toplu sözleşmeleri hakkında konuşan Durmuş, “Yıllarca sahada birikmiş olan sorunların bu dönem çözüme kavuşmasını sağladık. Sağlık çalışanları yüzde 14’lük bir zamla 2022 yılına başlamış olacaklar” dedi.
Sinem Karakaya
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Muğla’da sağlık çalışanları ile teşkilat toplantısında bir araya geldi.
Menteşe’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Genel Başkan Semih Durmuş’a Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek eşlik etti.
- Dönem toplu sözleşmeleri hakkında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, şunları söyledi: “Bu yıl yapılmış olan 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri tüm kamu çalışanlar için önemli bir görüşme oldu. Sağlık çalışanları çok önemli kazanımların altına imza attı. Yıllarca sahada birikmiş olan sorunların bu dönem çözüme kavuşmasını sağladık. Sağlık hizmetleri alanında tam 22 tane temel sorunun bu dönem çözümünü gerçekleştirmiş olduk. Sağlık çalışanları bu toplu sözleşmeyle beraber elde edilmiş olan genel zamlara ilaveten yüzde 41 zam elde etmiş oldu. Sağlık çalışanları yüzde 14’lük bir zamla 2022 yılına başlamış olacaklar. Dolayısıyla ekonomik açıdan biraz daha rahatlamalarını sağladık. Var olan sorunlarımızın görüşmelerimiz devam edecek. Sağlık çalışanlarımızın sorunlarını çözmeye var gücümüzle devam edeceğiz.”
“BİR HEMŞİRE, DÖRT EBE HEMŞİRENİN YAPMASI GEREKEN İŞİ YAPIYOR”
En önemli sorunun sağlık çalışanlarının istihdamının yetersiz olduğunu dile getiren Durmuş, “Sağlık çalışanlarımızın pandemi sürecinden dolayı yaşadığı çok ciddi sorunlar vardı. Bunların başında gelen en önemli sorunumuz sağlık çalışanı istihdamının yetersiz olması. Bugün Türkiye’nin gerçeklerine baktığımızda bir hemşire, 4 ebe hemşirenin yapması gereken işi yapıyor. Bu olay sürdürülebilir bir olay değil. Sağlıkta çok ciddi bir istifa söz konusu. Çalışanlarımız memuriyetten istifa ediyorlar. Dolayısıyla insanların bu çalışma yüklerini hafifletmemiz gerekiyor. Çalışma süreleri çok uzadı. Ayda 13-14 nöbet tutan sağlık çalışanlarımız var. Sağlık çalışanlarının iş yaşamıyla aile yaşamını uyumlu hale getirmek gerekiyor. Sağlık Bakanlığı ve Mali Bakanlığı’na ve buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Mutlaka her yıl düzenli olarak 60-70 bin sağlık çalışanın istihdamını gerçekleştirilmesi gerekiyor ki, sağlık çalışanı bir nebze de olsa nefes alması gerekiyor” şeklinde konuştu.
SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN TOPLUMSAL DUYARLILIK OLUŞMALI
Sağlıkta şiddet konusuna da değinen Durmuş, son olarak, “Sağlık çalışanları olarak en temel sorunlarımızdan biri de sağlıkta şiddet. Sağlıkta şiddetin toplumsal duyarlılıkta çözülmesi noktasında çok önemli katkısının olduğunu düşünüyoruz. Sadece cezaları artırmak sağlıkta şiddetin önüne geçilmiyor. Elbette cezalar attırılmalı ama sağlıkta şiddetin ortadan kaldırılmasındaki en önemli ayağı toplumsal duyarlılığın oluşması. Bu noktada da her ay biz sağlıkta şiddet raporu yayınlıyoruz. Bu raporlarla toplumsal duyarlılık oluşsun istiyoruz” dedi.
Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek ise, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.
Bu haber toplam 274 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.