Sahillerin temizliği için imzalar atıldı
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Muğla Kültür Balıkçıları Derneği arasında sahillerin ve koyların temizliği için düzenlenen protokol, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği...
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Muğla Kültür Balıkçıları Derneği arasında sahillerin ve koyların temizliği için düzenlenen protokol, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği İhsan Bozan arasında imzalandı. İmzalanan protokole göre, denizlerde balık üretimi yapan kültür balıkçıları faaliyet gösterdikleri Bodrum ve Milas civarındaki kıyıların temizliğini yapacak.
Sinem Karakaya
Türkiye’deki deniz kültür balığı yetiştiriciliğinin yüzde 65’inin yapıldığı Muğla’da, sahillerin ve koyların temiz kalması için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Muğla Kültür Balıkçıları Derneği arasında protokol imzalandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen törende, imzalar İl Müdürü Saylak ve Kültür Balıkçıları Derneği İhsan Bozan arasında atıldı. İmzalanan protokole göre, denizlerde balık üretimi yapan Kültür Balıkçıları faaliyet gösterdikleri Bodrum ve Milas civarındaki kıyıların temizliğini yapacak.
Dünya markası olmuş Türk çuprası ve levreğin tüm dünyaya ihracatının yapıldığı bu noktada çevre temizliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Türkiye’deki deniz kültür balığı yetiştiriciliğinin yüzde 65’inin yapıldığı Muğla’da bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını belirtti.
En kaliteli balıklarından çupra ve levreğin yetiştirdiklerini bir kere daha vurgulamakta fayda olduğunu dile getiren Muğla Kültür Balıkçıları Derneği İhsan Bozan, uzun zamandır temizlik faaliyetlerini sürdürdüklerini ve bunu resmileştirdiklerini söyledi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Saylak, protokolde yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Muğla Kültür Balıkçıları Derneği ile çok önemli bir protokole imza atıyoruz. Bilindiği üzere bu protokolün imza törenini Mart ayında yapacaktık fakat tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs nedeniyle ertelemiştik. Dolayısıyla bugün gerçekleştiriyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye’deki deniz kültür balığı yetiştiriciliğinin yüzde 65’inin yapıldığı ilimizde ve özellikle Bodrum, Milas bölgesinde bir sosyal sorumluluk projesi olarak kıymetli yetiştiricilerimizin sahillerde oluşabilecek kirlilikleri, atıkları, çuvalları vs. hatta tüm sahillerin ve koyların temizliği için duyarlılık projesi imzalıyoruz. Ben bu işbirliği için İhsan Bozan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Muğla 1480 km’lik bir sahil şeridine sahip. Aynı zamanda hem su ürünleri yetiştiriciliği hem de avcılık için çok önemli bir potansiyel içeriyor. Bu anlamda koyların temizliği de dünya markası olmuş Türk çipurası ve levreğinin tüm dünyaya ihracatını yaptığımız bu noktada çevre temizliğinin çok önemli olduğunu vurgulamak anlamında önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. Önümüzdeki günlerde hep birlikte sahaya inerek sahillerimizi temizleyeceğiz” dedi.
“DENİZİ BİZ KİRLETMİYORUZ”
Muğla Kültür Balıkçıları Derneği İhsan Bozan ise, “ Türkiye’de deniz balıkları, çupra, levrek ve alabalık konusunda Türkiye’nin Avrupa’nın ve Akdeniz’in lideri olduğuna, aslında Türkiye’nin temiz ve kaliteli sularında en kaliteli balıklarından çupra ve levreği yetiştirdiğimizi bir kere daha vurgulamakta fayda var. Maalesef, Türkiye’de yaklaşık 30 yılı aşkın süredir Bodrum Milas körfezinde kültür balıkçılığı faaliyeti sürüyor. Bazı çıkar çatışmaları nedeniyle kültür balıkçıları günah keçisi olarak adlandırıldık. Denizi biz kirletiyormuşuz gibi bir algı oluşturuldu. Denizi biz kirletmiyoruz. Temiz suyun göstergesi o suda yalayan balıktır. Bu bir sosyal sorumluluk projesi. Biz, diğer sektörlerle barışık bir sektörüz. Biz uzun zamandır bu faaliyetleri yapıyoruz. Şimdi bunu resmiyete döktük. Bu durumu geleneksel hale getirme çabası içerisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.