“Tüketiciyle gerçek üretici buluşmalı”
Muğla Menteşe’nin Karabağlar mevkiinde tarım ve hayvancılık üzerine faaliyet gösteren 53 yaşındaki İsmail Babacık, her yıl kendi tarlasına yetiştirdiği ürünler ile Muğla halkına doğal ve ilaçsız ürünler sunuyor. İklim...
Muğla Menteşe’nin Karabağlar mevkiinde tarım ve hayvancılık üzerine faaliyet gösteren 53 yaşındaki İsmail Babacık, her yıl kendi tarlasına yetiştirdiği ürünler ile Muğla halkına doğal ve ilaçsız ürünler sunuyor. İklim değişikliği yüzünden mahsulün az olduğunu söyleyen Babacık, “Gerçek üreticilerin üretici pazarında tüketici ile buluşmasını sağlamak için yetkililerinden yardım istiyoruz” dedi.
Mustafa Yıldırım
Muğla’nın Menteşe ilçesi Karabağlar mevkiinde tarım ve hayvancılık üzerine faaliyet gösteren İsmail Babacık (53) isimli vatandaş, her yıl kendi tarlasında yetiştirdiği doğal ve ilaçsız ürünleri Muğla halkıyla buluşturuyor. Genellikle yayla kavunu ve yayla börülcesi yetiştiriciliği yapan Babacık, ata mesleği olan tarım ve hayvancılığı sürdürerek geçimini sağlıyor.
Susuz ve ilaçsız 8 dönüm kavun, 10 dönüm kadar da börülce yetiştirdiğini söyleyen İsmail Babacık, bu yıl iklim değişikliği yüzünden geçmiş yıllara göre mahsulün biraz az olduğunu, böyle giderse gelecek yıllarda daha çok sıkıntı yaşayacaklarını belirtti.
Gerçek üreticilerin üretici pazarında tüketici ile buluşmasını sağlamak için yetkililerinden yardım istediklerini belirten Babacık, “Üretici pazarında gerçek anlamda üretici yok. Toptan hallerden al-sat yapılıyor. Yaylalarımıza sahip çıkılması ve bazı sorunların giderilmesini istiyorum. Yaşadığımız belli başlı sorunlar var. Mesela, elektrik direkleri ve elektrik telleri çok bakımsız. Kimi zaman elektrik telleri ağaçlardan dolayı kopuyor. Kış aylarında yaylamızı su basınca, su giderlerine vatandaşlar tarafından çöpler döküldüğü için yaylada su miktarı çoğalıyor ve kış aylarında kalınmaz duruma geliniyor. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum” dedi.
“YAYLAMIZIN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ, ŞEBEKE SUYUNUN OLMAMASI”
Yayladaki en büyük sorunlarından bir tanesinin şebeke suyunun olmayışı olduğunu ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuyla ilgili verilmiş sözü olduğunu kaydeden İsmail Babacık, “Yaylamızın en büyük sorunlarından biri, şebeke suyunun olmaması. Şebeke suyu için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün sözü vardı ama hala yerine getirmedi. Şebeke suyu ile ilgili bir çalışma bekliyoruz” dedi.
“HER YIL MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YEREL TOHUM BAĞIŞLIYORUZ”
Her yıl Büyükşehir Belediyesine yerel tohum bağışladığını ve desteklerini sürdüreceğini belirten Babacık, sözlerini şöyle tamamladı:
“Her yıl Muğla Büyükşehir Belediyesine yerel tohum bağışlıyorum. Yerel tohuma desteğimizi sürdüreceğiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal alanda destek oluyor. Çoğu tohum ve fidanları ücretsiz olarak dağıtarak bizim gibi üreticilerin faydalanmasını sağlıyor. Ülkemiz olarak tarım ve hayvancılığı ön planda tutmamız, tüketen bir toplum değil, üreten bir toplum olmamız gerekli. Yaylamıza herkesin gelip görmesini istiyorum.”
Bu haber toplam 159 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.