VATANDAŞ DA ÜRETİCİ DE DERTLİ
Muğla’nın Menteşe ilçesinde kurulan meşhur Perşembe Pazarı’nda fiyatlar cep yakıyor. Ana yemek malzemeleri domates ve biberin kilosu 30 TL’den alıcı buluyor. Vatandaşlar yüksek fiyatlardan dert yanarken, üreticiler ise maliyetlerin...
Muğla’nın Menteşe ilçesinde kurulan meşhur Perşembe Pazarı’nda fiyatlar cep yakıyor. Ana yemek malzemeleri domates ve biberin kilosu 30 TL’den alıcı buluyor. Vatandaşlar yüksek fiyatlardan dert yanarken, üreticiler ise maliyetlerin yüksek olmasından dolayı fiyatların yüksek olduğunu ve alım gücünün düştüğünü söyledi.
SİNEM KARAKAYA
Son aylarda vatandaşın belini büken hayat pahalılığı Ramazan ayında yapılacak alışverişi de etkilerken, sebze, meyve gibi temel ihtiyaç ürünlerinin de fiyatları arttı.
Menteşe Perşembe Pazarı’nda domates ve biberin kilosu 30 TL, patates 20 TL, marul 10 TL, enginarın tanesi ise 7 TL tezgahlarda satışa sunuldu.
Vatandaşlar yüksek fiyatlardan dert yanarken, üreticiler ise maliyetlerin yüksek olmasından dolayı fiyatların yüksek olduğunu ve bu yüzden alım gücünün düştüğünü söyledi.
“BIRAKIN ÜRETMEYİ, ÇALIP GETİRSELER BİLE BİR MALİYETİ VAR”
Yüksek maliyet fiyatlarını tezgâhlara yansıtmak zorunda olduklarını dile getiren Emin Kandemir, “Bu fiyatlardan bizde memnun değiliz. Mazot, gübre gibi maliyet fiyatları yüksek olduğu için bizde bunu tezgahlara yansıtmak zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da alım gücü düşüyor. Geçen haftaya göre bu hafta fiyatlar biraz düştü. İnşallah havalar ısınınca fiyatlar düşer. Bırakın üretmeyi, çalıp getirseler bile bir maliyeti var bu işin. Allah sonumuzu hayır etsin” diye konuştu.
“YAKINDA HER ŞEYİ TANEYLE ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ”
Fiyat pahalılığından yakınan Şahizer Korkmaz ise, “Zam gelmeyen hiçbir şey kalmadı memlekette. Her şey çok pahalı. Marul bile 10 TL olur mu ya? Eskiden 100 TL ile aylık mutfak masrafı görürdük. Şimdi 2 torba bir şey alıyorsun para kalmıyor. Üretici kendi açısında haklı. Maliyetler yüksek ama fiyatlar da bizim cebimizi yakıyor. Bu durum ne zamana kadar böyle gider bilmiyorum ama gerçekten zor. Üreticiye destek verilmesi lazım, teşvik edilmesi lazım ama yapan yapsın mantığında herkes. Yakında taneyle almaya başlayacağız. Bu durum bir an önce çözüm bulunmalı” dedi.
Bu haber toplam 211 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.