YATAĞAN’DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

MUSTAFA AKTAŞMuğla’nın Yatağan ilçesinde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. Etkinliklerde asırlık tariflerle hazırlanan keşkek, katılımcılara ikram edildi.Türk mutfağının tüm yönleriyle...

YATAĞAN’DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

MUSTAFA AKTAŞ

Muğla’nın Yatağan ilçesinde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. Etkinliklerde asırlık tariflerle hazırlanan keşkek, katılımcılara ikram edildi.

Türk mutfağının tüm yönleriyle tanıtılması ve dünya sıralamasında hak ettiği yere kavuşması amacıyla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, ünlü şef ve akademisyenlerin katkılarıyla başlatılan çalışmayla asırlık geleneksel tarif ve reçeteleri aslına uygun olarak kayıt altına alan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı yayınlandı.

Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası desteğiyle düzenlenen keşkek ikramı etkinliğe, Kaymakam Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Belediye Meclisi Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

“SOFRALAR AİLE BAĞLARINI KUVVETLENDİRİR”

Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu yaptığı konuşmada, “Sofralar aile bağlarının kuvvetlendirir. Dostluk bağlarını mayalayıp büyütmektedir. Geleneksel lezzetler ortak birlik ve beraberliği temsil eden en önemli unsurlardandır. Çünkü lezzet binlerce insanı bir araya getiren bir değerdir. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Anadolu'nun binlerce yıllık geleneksel yemek tariflerinin gün yüzüne çıkarılmış ve her yörenin kendine has geleneksel tatları halkımızın ve gelecek neslin öğrenmesi ve geleneksel lezzetlerin sürdürülebilirliği için Türk Mutfağı haftası büyük bir coşkuyla kutlanmaya başlanmıştır. Bizler yöremizdeki asırlardır yapılmakta olan keşkeği halkımızla buluşturmak istedik. Keşkek gibi yöresel olan yemekleri ve damak tatlarımızın unutulmaması için bu gibi etkinliklere devam edilmesi hem lezzetlerin tanıtılması hem de Yatağan’ımızın tanıtılmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yöremize ait olan Keşkeği beğenilerinize sunuyoruz” dedi.

Burada konuşan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz,  zengin Türk mutfağının, her biri asırları aşan bilgi birikiminin yansıması olan dillere destan tatlarını sunarken de geleneklerin ve bu alandaki kültürün de gelecek kuşaklara aktarımını da sağladığını söyledi.

21-27 Mayıs tarihleri arasında, Yatağan’da etkinliklerle kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası ile bu kadim mutfağın hikâyesinin, tüm derinliği ile tanıtılacağını kaydeden Toksöz, “Bu sayede Tarifler eşliğinde Türk mutfağının geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürü Türk Mutfağı Haftası boyunca tüm ilçelerimizde yapılacak etkinliklerle hem Türk hem de yabancı misafirlere Türk mutfağının ve yöremizin en güzel lezzetlerini deneyimleme fırsatı sunacak” diye konuştu.

Renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu düzenlenen yörenin en önemli yemeği olan keşkeğin ikram edildiği etkinlikte, bir kazan keşkek kısa süre içerisinde tükendi.

Etkinlik kapsamında 28 Mayıs’ta Stratonikea Antik kentte, 25 çeşit yöresel yemek yörenin kadınları tarafından hazırlanacak. Bu etkinliğe çok sayıda basın mensubu, iş çevresi, yerli ve yabancı turisttin ve halkın katılacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 170 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.