İMZALAR ÜRETİCİLER İÇİN ATILDI

***Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi ve Milas Ziraat Odası arasında hayvan üreticilerinin yüzünü güldürecek yem bitkisi destekleme protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesine ait 260, Milas...

İMZALAR ÜRETİCİLER İÇİN ATILDI

***Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi ve Milas Ziraat Odası arasında hayvan üreticilerinin yüzünü güldürecek yem bitkisi destekleme protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesine ait 260, Milas Belediyesine ait 75 dekarlık alana, yem bitkisi dikilerek üretilen yem Milas’ta ki 900 üreticiye ücretsiz olarak dağıtılacak.

***Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “2021 çok kötü geçti ve bunun en büyük nedeni girdi maliyetleri. 2022'de bir gıda krizi yaşanabilir. Verim düşüklüğü bizi endişelendiriyor. Üreticinin maliyetleri çok fazla” dedi.

Sinem Karakaya

Hayvan yetiştiriciliğinin maliyetlerini düşürmek, üreticiye destek sağlamak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Milas Belediyesi 339 bin 43 dekarlık alana yem bitkisi ekimi gerçekleştirdi. Yem bitkisi ekim alanı önümüzdeki yıl 600 dekara çıkartılacak. Böylelikle bölgedeki kooperatif ve Ziraat Odası aracılığıyla hayvancılıkla uğraşan çiftçilere kaba yem desteği sağlanacak. Proje kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas Belediyesi ve Milas Ziraat Odası arasında yem bitkisi destekleme protokolü imzalandı.

“GIDA KRİZİ YAŞANABİLİR!”

Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde önemli bir projeye imza attıklarına dikkat çeken Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Büyükşehir ve Milas Belediyesi üreticilerin maliyetlerini düşürmek için önemli bir projeye imza attığını vurguladı. Atıcı, “2021 çok kötü geçti ve bunun en büyük nedeni girdi maliyetleri. 2022'de bir gıda krizi yaşanabilir. Verim düşüklüğü bizi endişelendiriyor. Üreticinin maliyetleri çok fazla. Muğla Büyükşehir Belediyemiz ve Milas Belediyemiz üreticinin maliyetini düşürmek için yem bitkisi desteklemesi yapıyor. Her iki belediye başkanımıza üreticiye verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“MERKEZİ YÖNETİMİN BOŞ BIRAKTIĞI ALANI DOLDURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ise, ülkedeki tohum ve kaba yem desteğinin önemini vurgulayarak, "Ülkemizde üretim çok zor hale geldi. Önümüzdeki yıllarda başta gıda olmak üzere birçok kriz yaşayacağız. Merkezi yönetimin boş bıraktığı alanı doldurmaya çalışıyoruz. Maliyetlere katılıp pazarlamada destek olmamız gerekiyor. Tohum ve kaba yem olarak destek için önemli bir kapı açıyoruz” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZE ÜCRETSİZ HAYVAN YEMİ DAĞITACAĞIZ”

Özellikle tarım ve hayvancılık üretiminin son yıllarda büyük darbe yediğini belirterek, gereken desteği vermek için yeni projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Bu protokol, Muğla ve tarımla ilgili yaptığımız işbirliği için örnek bir çalışma olacak. Mülkiyeti Büyükşehrimize ait olan 260 dekar, Milas Belediyesi'ne ait 75 dekar alanda yem bitkisi tohumu ekimi yapıldı. Burada üretilen yem bitkisi, hasat edilerek hayvancılıkta kullanılmak üzere üreticilerimize dağıtılacak. Büyükşehir 6 bin 250 balya, Milas 1875 balya, toplam 8125 balya 140 ton tohumluk elde edilecek ve 900 üretici bu imkandan yararlanacak. Tarımdaki sorunlar herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Yapılan bu çalışma ile üreticimizi yaklaşık 1 milyon liralık masraftan kurtarmış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak üreten köylümüze desteğimizi sürdüreceğiz. Üreten köylü milletin efendisi olacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 171 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.