MUĞLA'DAKİ FİRMALARA MUTSO’DAN İHRACAT FIRSATI
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na (MUTSO) üye olan işletmelerin uluslararasılaşmasına yönelik dünyanın en büyük ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında, ihracat için girişimde bulunmak isteyen firmalara yönelik...
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na (MUTSO) üye olan işletmelerin uluslararasılaşmasına yönelik dünyanın en büyük ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında, ihracat için girişimde bulunmak isteyen firmalara yönelik 42 ülkeden 433 firmanın katılımı ile bire bir online görüşmeler yapılacak. 22-24 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan iş görüşme etkinliği için MUTSO’da konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Kayacık, Muğla’dan 137 firmanın katıldığını söyledi. Kayacık, “60 ülkede 600 ofisin katılımıyla gerçekleşecek görüşmeyi çok önemsiyoruz” dedi.
Sinem Karakaya
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2015 yılında dahil olduğu Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında ihracat için girişimde bulunmak isteyen firmalara destek amaçlı 42 ülkeden 433 firmanın katılımı ile bire bir görüşmeler yapılacak. Muğla'daki firmalar 22-24 Şubat tarihleri arasında MUTSO binasında Katar başta olmak üzere yurt dışından firmalar ile görüşerek ihracat yapabilmek için fırsat yakalayacak.
Konuyla ilgili, KOBİ'lerin uluslararasılaşmasına yönelik dünyanın en büyük ağı Avrupa İşletmeler Ağı'nın ikinci dönemine için Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplantı yapıldı.
KAYACIK: "BU İHRACAT YAPMAK İSTEYEN FİRMALAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT"
42 ülkeden 433 firmanın katılımı ile bire bir görüşmeler gerçekleştirileceğini anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kayacık, "2015 yılında bu programa katıldık. 6 yıllık ilk etabı bitirip ikinci etaba başlıyoruz. Bire bir görüşmeler üzerinde yoğunlaşmamız gerekiyor. Bu projede amacımız rekabet düzeyini arttırmak, firmalarımızı uluslararasılaştırmak, yeni pazarlara açılmak. Bunlar için üzerine çalışıyoruz. 3 ay önce dış ticaret eğitimi verdik. O gün ben bu 32 firmaya '1 yıl içerisinde size ihracat yaptıracağız' demiştim. Üzerinden 3 ay geçti. Katar Kalkınma Bankası öncülüğünde 60 ülkede 600 ofisin katılımıyla gerçekleşecek görüşmeyi çok önemsiyoruz. Muğla’da ihracat potansiyeli olan 137 firmamızı tespit ettik ve kendileriyle bire bir görüştük. 15 firmamız kayıt yaptırdı. 22-24 Şubat tarihleri arasında MUTSO binasında 42 ülkeden 433 firmanın katılımı ile bire bir görüşmeler gerçekleştirilecek. 4 günde bu sonuca ulaştık rakamlar daha da artacaktır. Muğla’dan da 137 ihracat yapabilecek firmamızı buna davet etik.
“8 SEKTÖR ÜZERİNDE DURUYORUZ”
Proje için çok heyecanlı olduklarını söyleyen Kayacık, “Katar’ın öncülüğünde yapılan görüşmede 8 sektör üzerinde duruyoruz. İnşaat, yiyecek-içecek, hızlı tüketim maddeleri, kimyasallar, kağıt ürünleri, teknoloji ve bilişim, ilaç sektörü ile paketleme ve plastik. Ciddi bir organizasyon. Aynı anda Madrid ile 1 firmamız siber güvenlikle ilgili görüşme gerçekleştirecek. 22 Şubat'a kadar kayıt yaptırılabiliyor. Biz çok heyecanlıyız. İnşallah bu tür etkinlikleri arttırarak daha da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Öte yandan Yusuf Kayacık, proje kapsamında Katar’lı gazeteciler ile Muğla’da görev yapan basın mensuplarıyla görüşme yapılacağını söyledi.
“İHRACATA KANALİZE OLMASI İÇİN ONLARA HEM EĞİTİMLER VERİYORUZ”
“İhracat yapmamış üyeleri ve ticaret konusunda destek almak isteyen üyelerin tamamına ihracat yapmanın önünü açıyoruz” diyen MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, "Avrupa Birliği departmanımızı uzmanlaştırdık. Üyelerimizin özellikle ihracata başlayan ve başlamak isteyen KOBİ niteliğindeki firmalarımızın ihracata kanalize olması için onlara hem eğitimler veriyoruz. Hem de onları daha sık ziyaret ederek teşvik ediyoruz. Bu Avrupa Birliğinin en önemli hizmetlerinden birisi. Avrupa İşletmeler Ağı projesi, Batı Akdeniz Konsorsiyumu olarak tanımlanan Antalya KOSGEB Hizmet Müdürlüğü koordinatörlüğünde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Teknokent ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla bölgesinde hizmet veriyor. Üyelerimizi ziyaret ederek, bilgiler veriyoruz. Hem ihracat yapmamış üyelere hem de ticaret konusunda destek almak isteyen üyelerin tamamıyla daha da ihracat yapmaya Avrupa Birliği’nin içine itiyoruz. Bu önemli bir konu. Covid-19 pandemisi nedeniyle bu etkinlikler online olarak yapılıyor. Bu nedenle üyelerimiz toplantılara daha rahat katılabiliyorlar. 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin 4.sü 22-24 Şubat tarihleri arasında odamızda gerçekleşecek. İngilizce olarak yapılacak etkinlikte odamız destek verecek” şeklinde konuştu.
Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.