100 Yaş Evi’nde “Geri Dönüşüm” Atölyesi ile eskiler yenilenerek değerleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu 100 Yaş Evi’nde üyeler, eski tekstil ürünlerini ‘Geri Dönüşüm’ atölyesi ile yeniliyor.

100 Yaş Evi’nde “Geri Dönüşüm” Atölyesi ile eskiler yenilenerek değerleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde vatandaşlar çeşitli atölyelerle keyifli vakit geçirme imkânı buluyor. 100 Yaş Evi her pazartesi yapılan ‘Geri Dönüşüm’ atölyesi ile üyelerine yeni bir hobi kazandırıyor. Bu kapsamda eski kıyafetlerin yenilendiği ‘Geri Dönüşüm’ atölyesinde; çanta, yastık kılıfı, elbise gibi ürünler yeniden hayat buluyor.

“Sandıklar yeniden açılıyor”
Atölyeye katılan vatandaşlara öncülük eden El Sanatları Öğretmeni Merve Kahraman, “Burada vatandaşlarımız çeyizlik sandıklarını açarak annelerinden kalma dantellere hayat veriyor. Neredeyse 100 yıllık olan bu danteller çantaları, yastık kılıflarını süslüyor. Geri dönüşüme yeni bir kazanım olarak başlattığımız bu atölye vatandaşlarımızın eski eşyalarını değerlendirmeleri için de büyük bir fırsat. Atölyeye gelen vatandaşlarımız eski kıyafetlerini getirebildiği gibi dışarıdan da atölyemize destek vermek isteyen kişilerin ürünlerini kabul ediyoruz. Bu atölyenin sonunda ise dikiş yapan vatandaşlarımız bir defileyle kendilerini ödüllendirecekler” dedi.

“100 Yaş Evi sayesinde kabuklarımıza çekilmedik”
Açıldığından beri Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’ne gelen vatandaş Sevim Emeksiz, “Buraya uzun zamandır geliyorum. Neredeyse her alandaki atölyelere katılım sağladım. Burada eski dantellerden, ürünlerden yeni şeyler üretiyoruz. Belediyemize bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederim. Burası sayesinde evde sıkılmaktan kurtulduk. Diğer yerlere de örnek olmasını diliyorum” dedi.

“Burada derdimizi, sıkıntımızı unutuyoruz”
100 Yaş evinde aldıkları hizmetin çok faydalı olduğunu belirten vatandaş Zübeyde Cömert, “Burada çok güzel bir ortamdayız. Hocalarımız çok güler yüzlü. Bilmediğimiz şeyleri burada öğreniyoruz. Bunun yanı sıra arkadaşlarımızla sohbet ederek derdimizden, sıkıntımızdan, rahatsızlıklarımızdan kurtuluyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 411 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.