3. GELENEKSEL ÇOCUK ŞENLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENCE

Muğla Valiliği ve Muğla İl Müftülüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Muğla Çocuk Şenliği Menteşe ilçesinde Kışla Parkında gerçekleştirildi. Etkinlik boyunca çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

3. GELENEKSEL ÇOCUK ŞENLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENCE

3. Muğla Çocuk Şenliği Menteşe ilçesinde gerçekleştirildi. Muğla Valiliği ve Muğla İl Müftülüğü tarafından düzenlenen şenlik Kışla Parkında yapıldı.

Açılışta konuşan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, 3. Muğla Çocuk Şenliği’ni düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını belirtti. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da özverili çalışmaları dolayısıyla din görevlilerine teşekkür eden Çapçı, şenliğin coşkulu ve eğlenceli olduğunu dile getirdi.

Müftü Çapçı, “Bugün burada geleneksel hale gelen Muğla 3. Çocuk şenliğini hep birlikte yapacağız. Genel itibariyle yaz kuran kurslarımızda okuyan öğrencilerimizin ağırlıkta olduğu bütün Muğla da ki yavrularımızı bu şenliğimize davet ettik. Şenliğimizde kadim oyunlarımız var, dart oyunları gibi çuval yarışı gibi yumurta taşıma gibi gol kralı yarışmalarımız var. Güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımız hem eğlenirken, hem de öğreniyorlar. Ben emeği geçen bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Menteşe İlçe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın, etkinlikte yaptığı konuşmada, sürprizlerle dolu bir şenlik programı hazırladıklarını ve çocukların mutlu olması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Şenlikte, 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin sergilediği performanslar büyük beğeni toplarken, Hacivat Karagöz gösterisi de çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Ayrıca şenlikte düzenlenen çuval yarışı, yumurta taşıma, balon patlatma, matrak, halat çekme, gol atma ve dart gibi birçok farklı alanda çocuklar madalya kazanmak için kıyasıya yarıştı.

TDV Muğla ve TDV Menteşe Şubeleri tarafından düzenlenen Kermes büyük ilgi görürken, öte yandan Uluslararası Gençlik Merkezi etkinlikleri ile Şenliğe büyük destek sağladı. Ayrıca Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyeleri Şenliğe tahsis ettikleri alan, sahne ve ses sistemi ile daha kaliteli bir etkinlik oluşmasına katkı sağladı.

Program, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı ve diğer protokol üyelerinin etkinliklerde dereceye giren çocuklara madalyalarını takdim etmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.