BODTO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Bodrum Ticaret Odası Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısında 2024 yılı Belediye Bütçesi hazırlık çalışmaları kapsamında sektör ihtiyaçları, sorun ve çözüm önerileri görüşüldü.

BODTO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise kıyı kasabalarının vergi konusunda çok muzdarip olduğunu söylerken bölgede faaliyet gösteren işletmelerin vergilerini bağlı oldukları büyük şehirlerde ödemesinin adil olmadığının altını çizdi.

Meclis Başkanı İlhan Ersan toplantının açılış konuşmasında teşriflerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Aras başta olmak üzere tüm kurum amirlerine teşekkür ederken Bodrum için birlik beraberlik göstererek uzlaşmak gerektiğine dikkat çekti.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel sunumunda Belediyenin yatırımları hakkında detaylı bilgi aktarırken dört yıl içerisinde bütçeyi ne şekilde yönlendirdiklerini anlattı. Bodrum Belediyesi bütçesinin büyük kısmının personel maaşlarına harcandığını belirten Müdür Demirel, çalışan sayısını arttıramadıklarını bu nedenle de tüm Yarımadaya hizmet üretmekte zorlandıklarını söyledi. Belediyenin yeni bir stratejik plan hazırlığında olduğunu da açıklayan Demirel BODTO Meclisinden aldıkları önerileri de plana aktaracaklarını söyledi. Meclis üyeleri Demirel’den tanıtıma daha fazla bütçe ayırmalarını talep ederken bunun turizm rakamlarına olumlu yansıyacağına dikkat çektiler.

“İLÇE BELEDİYELERE YETKİ VERİLMESİNİ HER ZAMAN HÜKÜMETTEN TALEP EDİYORUZ”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi olarak katılımcı bütçe çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtirken EYT, enflasyon gibi kontrol dışı birçok faktörden dolayı bütçede beklenmeyen giderler çıkabildiğine dikkat çekti. Aras Bodrum’a dair sorunları sektör temsilcilerinden dinlerken Belediyenin yetkilerinin ve imkanlarının yetersiz olması nedeniyle zaman zaman bu sorunlara çözüm yaratılamadığına işaret etti. “İlçe Belediyelere yetki verilmesini her zaman hükümetten talep ediyoruz.” diyen Aras bu konuyu tekrar ve tekrar gündeme taşıdıklarını hatırlattı. Aras ayrıca köy statüsündeki emlaklardan vergi alınamamasının Belediyeyi mağdur ettiğini açıkladı.

Başkan Aras, “En öncelikli problemimiz Bodrum’un su sorunu.” diyerek bu konuda doğayı tahrip etmeden çözüme ulaşmak için kapsamlı bir araştırma yürüttüklerine değindi. Bodrum çevresindeki termik santrallerin çok fazla su kullandığına da parmak basan Bodrum Belediye Başkanı buna karşın hızlı bir şekilde yenilebilir enerjiye geçilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bodrum’un Akdeniz kasabası kimliğinden uzaklaşmaması gerektiğini de hatırlatan Başkan Aras Bodrum’un il olması konusunda taraftar olmadıklarını da vurguladı.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise kıyı kasabalarının vergi konusunda çok muzdarip olduğunu söylerken bölgede faaliyet gösteren işletmelerin vergilerini bağlı oldukları büyük şehirlerde ödemesinin adil olmadığının altını çizdi. “Maliye Bakanlığı yetkilileri ve Bodrum gibi vergi konusundan muzdarip ilçelerimizin Belediye ve Oda başkanları ile bir toplantı yapalım. Biz BODTO olarak buna öncülük edelim.” önerisinde bulunan Kocadon işyeri fazlalığının da büyük sorun teşkil ettiğini hatırlattı.

MECLİS ÜYELERİ BODRUM’A DAİR SORUNLARI TARTIŞTI

Konuşmaların ardından meclis üyeleri söz alarak gözlemledikleri sorunları kurum amirlerine aktardılar. Dikkat çekilen sorunlar arasında “Alt yapı sorunları, asayiş problemi, sahillere kurulan karavan ve çadırların yarattığı sorun, restoran ve kafelerin bar gibi hizmet vererek gürültü kirliliği yaratması, çöp sorunu, Bodrum’un kimliğine yakışmayan işletmeler, işyeri fazlalığı, pahalılık ve yüksek kiralar, düşük turist sayısı yer aldı.

ODA FAALİYETLERİ

Olağan gündemi ile devam eden toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. “23 Haziran tarihinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Muğla Odaları ve Borsa ortak toplantısını gerçekleştirdik. Bölgemize dair sorunları Muğla milletvekillerine aktarma fırsatı yakaladık.” diyen Kocadon yine Haziran ayı içerisinde Kızılay ile işbirliği halında kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlediklerini açıkladı. Başkan Kocadon, Slovenya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Dr. Mazhar İzmirlioğlu ve Polonya Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Anna Kulikowska’nın Odayı ziyaret ettiğini belirterek ortak yürütülebilecek çalışmaları görüştüklerini belirtti. BODTO Başkanı yine bu ay içerisinde Sürdürülebilir Turizm Belgelendirme Eğitimi düzenlediklerini söylerken konaklama sektöründeki tüm işletmelerin bu belgeyi alması gerektiğini hatırlattı.

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.