CHP MENTEŞE’DEN KÜSKÜNLERE 100.YIL ÇAĞRISI

CHP Menteşe İlçe Başkanlığı, parti binasında yaptığı basın açıklamasında partiye küsen eski üyelere ve tüm vatandaşlara 100.yıl çağrısı yaptı.

CHP MENTEŞE’DEN KÜSKÜNLERE 100.YIL ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ilan ettiği seferberliği Menteşe’den başlattıklarını söyleyen İlçe Başkanı Nail Kızıl, “Halkımızı birlikte yürümeye, sokaklardan denizlere çıkmaya, bütün kırgınlık küskünlükleri bırakarak, partimize katılmaya çağırıyoruz” dedi.

İlçe Başkanı Nail Kızıl, açıklamasında şunları söyledi:

“14 – 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesi ile seçmenlerimizin ve üyelerimizin zihinlerinde büyük bir yıkım yaşanmıştır. Bu yıkım özellikle üyelerimizde kopuşlara, öfkeye umutsuzluğa neden olmuştur. Üyelerimiz yaşanan mağlubiyetlerin ana sebebini; örgütün ,yalnızca afiş asma broşür dağıtma, etkinliklerde kalabalık yaratma ve seçim günü sandıkta görev alma gibi görevlerin ifa edildiği bir yer haline gelerek her geçen gün kan kaybetmesinde görmüşlerdir. Ayrıca bir başka yüksek sesle dillendirilen eleştiride; Tevfik Rüştü’nün 1931 yılında parti programımıza yerleştirdiği sol görüşlerinin ve Ecevit’in “Ekmek işleyenin, su kullananın” diyerek yarattığı ortanın solu kavramının, yani emekten yana tavrın terk edilerek, yerine “Sağ ve Sol kavramının 18’inci yüzyıla ait olduğu, 21. Yüzyılın sorunlarını çözemeyeceği” iddia edilmesi olmuştur. Tüm bunlara ek olarak Laiklik ilkesinin yeteri kadar savunulamaması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlanmacı ilerici fikirleri ışığında yaratılan devrimlerin sarsıntıya uğrama tedirginliği yaratmıştır.”

“ÖRGÜTÜMÜZ OLARAK GEREKENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

“Muğla Merkez İlçe Örgütü olarak; Yargının bağımsızlığını kaybettiği, ekonominin artık dayanılmaz boyutta kötüleştiği, özgür yaşantının kısıtlandığı, medyanın tarafsızlığını kaybettiği bu dönemden kurtulması için Genel Başkanımız Özgür Özel’e; büyük bir azimle ve sabırla çalışmaya, partimizi zaferlere taşıyacak, halkımızı bir an önce feraha kavuşturacak bu yolda yoldaşlık yapmaya, Genel Başkanımız ile birlikte omuz omuza mücadele etmeye ve ayrıca; Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği yönündeki kararına uyulmamasına hükmetmesinin ardından Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in direnme çağrısı için örgütümüz olarak gerekeni yapmaya hazırız.”

VATANDAŞLARA ÇAĞRI!

“Genel Başkanımızın ilan ettiği seferberliği Menteşe ilçesinden başlatıyoruz. 100. yılımızda, Genel Başkanımız Özgür Özel ile halkımızı birlikte yürümeye, sokaklardan denizlere çıkmaya, halkın umudu olmaya, bütün kırgınlık küskünlükleri bırakarak, partimize katılmaya çağırıyoruz.”

HABER: SİNEM KARAKAYA

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.