CHP'ye geçen belediyelerde mobing iddiası: Gazeteci çöpe sürgün edildi!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Muğla’da AK Parti’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen belediyelerde çalışanlara yönelik baskı ve sürgün iddiaları gündemi sarstı.

CHP'ye geçen belediyelerde mobing iddiası: Gazeteci çöpe sürgün edildi!

Muğla’da seçimin ardından Cumhur İttifakı’ndan CHP’ye geçen belediyelerde personellere mobing, psikolojik şiddet ve sürgün uygulandığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

AK Parti’den CHP’ye geçen Yatağan Belediyesi’nde yaklaşık 60 personel, uzmanlık alanlarına bakılmaksızın çeşitli görevlere sürüldüğü, MHP’den CHP’ye geçen Ortaca Belediyesi’nde de birçok personelin görev yerlerinin değiştirildiği öne sürüldü.

Önceki dönem Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz duruma sessiz kalmadı ve “Yatağan Belediyesinde liyakattan ziyade ceza veriliyor.” açıklamasında bulundu.

YAKLAŞIK 60 PERSONELİN GÖREV YERLERİNİN DEĞİŞTİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Seçim öncesi sosyal belediyecilik anlayışıyla halka hizmet edeceklerinin sözünü vererek oy isteyen ve "hiç bir çalışan belediye görevlisinin işine son verilmeyecek" diye söz veren Mesut Günay, göreve geldikten sonra yapılan ilk personel toplantısında “Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız.” demişti. Başkan Mesut Günay ve yeni yönetimin, başta makam şoförü, muhasebeci ve Basın ve Halkla ilişkiler çalışanlarının yer aldığı çeşitli birimlerde çalışan yaklaşık 60 personelin görev yerleri değiştirdiği iddia edildi.

Psikolojik olarak birim şefleri tarafından baskı gören personelin görev yeri değişikliklerinde işe ilk giriş belgelerinde yer alan meslek kodların dahi dikkate alınmadığı, gelişigüzel olarak görevlendirildikleri, bunun ise sadece yıldırma ve kendi istekleriyle işten ayrılmaları için birer baskı unsuru olarak kullanıldığı iddialar arasında yer aldı.

GAZETECİ ÇÖPE SÜRGÜN EDİLDİ

Yatağan Belediye Basın Yayın Müdürlüğü çalışanı gazeteci Cavit Yıldırım, Temizlik İşleri Müdürlüğüne sürülenler arasında yer aldı.Aynı zamanda Ege Gazeteciler Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi olan Yıldırım, rahatsızlığı nedeniyle 8 Mayıs'ta doktor raporu aldı. Evinde istirahat eden Yıldırım, 9 Mayıs tarihinde Yatağan Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğünden gelen telefonla adeta şok yaşadı. Telefonda kendisinin Temizlik İşleri Müdürlüğü çöp toplamada biriminde görevlendirildiği haberini alan Yıldırım, raporlu olduğu için henüz bu göreve başlamadı.

Bunun yanı sıra makam şoförü ve yardımcı şoför, muhasebeci, kaynak ustası, operatör ve bazı teknik personel Temizlik İşleri Müdürlüğüne, Basın Halkla İlişkiler birimi çalışanı ve gazetecilik mezunu bir kişi de cenaze ve düğünlere masa sandalye taşıma görevine verildi.

“LİYAKATTEN ZİYADE CEZA VERİLİYOR”

Geçen dönem Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz de yapılan görev değişikliklerine tepki gösterdi.

Yapılan atamaları ceza olarak nitelendiren Toksöz, şunları kaydetti:

“Arkadaşlar liyakatleri doğrultusunda değerlendirilmelidir. Ancak Yatağan Belediyesinde liyakatten ziyade ceza veriliyor. Konuyu ilçe başkanına da ilettik. Yatağan küçük bir ilçe. Çalışanların onuru kırılmasın dedik. Ama ‘siyaseten gelen siyaseten gider’ diyerek maalesef bu görev değişiklikleri yapıldı. Rencide eder gibi yapılan atamalar tasvip etmiyoruz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.”

ORTACA BELEDİYESİ’NDE MOBİNG İDDİASI!

Yerel seçimler sonrası CHP’li Evren Tezcan’ın göreve gelmesinin ardından Ortaca Belediyesi’nde de çalışanlara mobing uygulandığı öne sürüldü.

Belediyede görev yapan bazı memur ve şirket çalışanlarının Dalyan Mahallesinde, Dalyan’dakilerin de Ortaca’da görevlendirildiği öğrenildi. Çalışanların, alınan kararlara anlam veremediği, yapılan psikolojik baskıdan huzursuz oldukları öğrenildi.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 914 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.