KARŞIYAKA’DA FOSEPTİK İSYANI!

Muğla’nın Menteşe ilçesi Karşıyaka Mahallesi Gediz Sokak sakinleri, yaşadıkları foseptik sorunu nedeniyle isyan etti.

KARŞIYAKA’DA FOSEPTİK İSYANI!

***Muğla’nın Menteşe ilçesi Karşıyaka Mahallesi Gediz Sokak sakinleri, yaşadıkları foseptik sorunu nedeniyle isyan etti. Uzun yıllardır sokakta kanalizasyon olmaması nedeniyle ayda 4 kere mahalleye vidanjör çağırmak zorunda kaldıklarını söyleyen mahalle sakinleri, foseptiğin taşması sonucu mahallede koku ve bakteri oluştuğunu belirterek, yetkililerden çözüm bulunmasını istedi.

***Mahallede taşan foseptik nedeniyle çok sayıda çocuğun hastalandığını, oluşan koku nedeniyle maskesiz gezemediklerini ifade eden mahalle sakinleri, “Madem hizmet alamıyorsak neden atık su vergisi ödüyoruz? Ayda vidanjör için harcadığımız para bacası. Herkes nöbetleşe yıkanıyor. Belediyenin adaletsiz dağıtımı var” diye konuştu.

SİNEM KARAKAYA

Muğla’nın Menteşe ilçesi Karşıyaka Mahallesi Gediz Sokak’taki foseptikten taşan akıntı ve pis koku mahalle halkını isyan ettirdi.

Uzun yıllardır sokakta kanalizasyon olmaması nedeniyle ayda 4 kere mahalleye vidanjör çağırmak zorunda kaldıklarını gazetemize anlatan mahalle sakinleri, foseptiğin taşması sonucu mahallede koku oluştuğunu belirterek, yetkililerden çözüm istedi.

MUSKİ’nin bu sorunu çözmediğini fakat atık su vergisi ödediklerini belirten vatandaşlar, maskesiz duramadıklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinden Harun Çamdeviren konuyla ilgili şunları söyledi:

“Binamızın foseptiği var. Binanın bağlantısı yolun başındaki rögara bağlanması, buradaki pisliğin oraya gitmesi gerekiyor. Ama MUSKİ bu bağlantıyı yapmıyor. MUSKİ, yolu bizim kazmamız gerektiğini, bağlantıyı bizim döşememiz gerektiğini söylüyor. Buranın masrafını bize yıkmaya çalışıyorlar. Biz bunun vergisini veriyoruz. Bu foseptik MUSKİ’nin görevi değil mi? Bize ‘Kod kurtarmıyor’ deniliyor. Kod nedir diye soracak olursanız; buradaki eğimden dolayı bağlantı atamıyoruz diyorlar. Biz de, bağlantıyı siz atın biz motoru bağlayalım diyoruz. Onu da kabul etmiyorlar. Böyle çıkmazın içine girdik. Biz bu durumdan çok rahatsızız. Buranın kazılması, boru döşenmesi çok ciddi bir maliyet.”

“KOKUDAN DURAMIYORUZ!”

“Burası 4 günde bir doluyor. Doldukça çektirmek zorunda kalıyoruz. Her çektirdiğimizde 1500 TL para veriyoruz. Kokudan duramıyoruz. Maske takıyoruz. Yağmur yağdığında burası taşıyor. Kış geliyor. En büyük korkumuz o. Yağmurlar başlayacak ve her gün dolacağı için her gün 1500 TL para vermek zorunda kalacağız. MUSKİ’ye defalarca söyledik, müdüre kadar çıktık ama bizim yapmamız gerektiğini söylüyorlar. Kış gelecek, napacağız onu da bilmiyoruz. Kırsal bir alan olsa, şehrin dışında bir yer olsa hak vereceğiz ama Muğla büyük bir şehir. Şehrin merkezinde bu devirde böyle bir sorun gerçekten akıl alır gibi değil.”

“HERKES NÖBETLEŞE YIKANIYOR!”

“Belediyenin adaletsiz dağıtımı var” diyen Levent Surgun ise şunları söyledi:

“MUSKİ’nin görev tanımında bu işlerin MUSKİ’nin yapması gerektiği yazıyor. 3.maddenin 5.fıkrasında MUSKİ vatandaşın gider sorununu çözmesi gerekiyor diyor ama nasıl oluyorsa burada öyle bir şey söz konusu değil. İşin garip tarafı mahallemizde yeni yapılan binalarda kanalizasyon bağlantısı da yok. Biz bunun atık su vergisini veriyoruz. Herkes nöbetleşe yıkanıyor. Herkes haftada bir kez yıkanmak zorunda kalıyor yoksa baş edilmiyor. Bizim suçumuz ne? Belediyenin adaletsiz dağıtımı var. Bu mahalleye bakmıyorlar.”

“BELEDİYE HEM ÇÖZÜM ÜRETMİYOR HEM DE VATANDAŞIN ÇÖZÜMÜNÜ KABUL ETMİYOR”

“Belediye hem çözüm üretmiyor hem de vatandaşın çözüm üretimini kabul etmiyor. Bizi af ederseniz pisliğin içinde gezdiriyorlar. Biz bu evleri krediyle aldık. Çocuk okutuyoruz. Hayat pahalı. Bir de bu yük biniyor omzumuza. Sesimizi duysunlar. Yoksa belediye önüne giderek protesto edeceğiz.”

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.