KAVAKLIDERELİ ÜRETİCİLERE BÜYÜKŞEHİR’DEN CEVİZ EĞİTİMİ
Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha fazla ürün ve gelir elde etmesi amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Kavaklıdere ilçesinde ceviz üreticilerine eğitim verdi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde bulunan ve coğrafi işaret alan Kavaklıdere cevizi için Tarlanıza Geliyoruz ekibiyle üreticilere eğitim verdi. Büyükşehir Belediyesi S.S. Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan protokol kapsamında kooperatife ceviz kalibre, ceviz kırma, konveyör makinaları aldı ve kullanımlarına sundu. Yine kooperatif başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber üretimde sürekliliğin, sürdürülebilirliğin sağlamasına yönelik saha çalışmasına devam eden Büyükşehir ekipleri kooperatif üyesi üreticilerin arazilerine giderek hastalık zararlı tespitleri, verimlilik analizleri, sürdürülebilirlik analizleri yaptı.
Kavaklıdere ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Tarlanıza Geliyoruz eğitimine katılan Selami Gülşen Sarıyer yaylasında arazilerinin olduğunu, ceviz üretimi yaptıklarını, Ziraat Odası ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile daha kaliteli ürün aldıklarını söyledi. Tarlanıza Geliyoruz eğitimine katılan bir başka üretici Mustafa Şenol’da 10 dönüm arazide ceviz ağaçları olduğunu, bu eğitimler ve desteklerle ürün kalitesinin arttığını söyledi ve ekiplere teşekkür etti.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE BİRLİKTE ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kavaklıdere Ziraat Odası Başkanı Saffet Karabıyık Büyükşehir Belediyesi ile tarımsal destek anlamında uyum içinde çalıştıklarını, eğitim, ekipman ve bahçe kurulumu noktasında büyük destek aldıklarını söyledi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Saffet Karabıyık; “Bugün Kavaklıdere’mizde Büyükşehir ekiplerimiz tarafından cevizle ilgili eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gübreleme, sulama ile ilgili eğitimle üreticilerimizin daha kaliteli ürün elde etmesini, gelirinin artmasını amaçlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizle tarımsal üretim için her konuda uyum içinde çalışıyoruz. Eğitim, ekipman, bahçe kurulumu noktasında büyük destek aldık. Amacımız üreticimizin gelirini arttırmak, geliri arttırmak için kaliteyi arttırmak gerekiyor. Bunun sonucunda da ürünlerin satışı için pazar bulunması gerekiyor. 2014 yılında Ziraat Oda’mızın kuruluşu tamamlandı. Bölgemiz tarımsal üretim için parçalı arazilere sahip olması nedeniyle meyve üretimine uygun. Bu nedenle ceviz üretimine ağırlık verdik. Cevizle ilgili coğrafi işaret aldık. Oda olarak bir bahçe seçtik ve Büyükşehir Belediyemizle protokol yaparak çiftçilerimizin eğitimi için bu bahçenin dikimini, sulama sisteminin yapımını gerçekleştirdik. Burada üreticilerimize gübreleme, budama, sulama ilgili eğitimler vereceğiz. Ceviz için makineye ihtiyaç vardı. Tarımsal Kalkınma kooperatifimize Büyükşehir Belediyemiz makine desteği verdi. Gelecek günlerde ürünlerimizin kalitesi daha da artacak, üreticimiz kazanacak. Büyükşehir Belediyemizle birlikte eğitmeye, çalışmaya, üretmeye, çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Bu haber toplam 734 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.