MENTEŞE’DE 85 OKUL SERVİS ŞOFÖRÜNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

2023-2024 eğitim öğretim döneminde Muğla’da öğrenim gören öğrencilerin güvenli şekilde taşınması amacıyla Menteşe’de okul servis taşımacılığı yapan şoförlere ve rehberlere yönelik trafik eğitimi verildi.

MENTEŞE’DE 85 OKUL SERVİS ŞOFÖRÜNE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Muğla’nın Menteşe ilçesi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda öğrencilerin güvenli şekilde taşınması amacıyla okul servis taşımacılığı yapan şoförlere ve rehberlere yönelik trafik paydaşı kurumların koordinesinde trafik eğitimi verildi.

Jandarma Trafik Tim Komutanlığı, Emniyet Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Şoförler Odası Başkanlığı görevlilerince "Okul Yolunda Her şey Yolunda" projesi kapsamında 85 okul servis sürücüsüne eğitim verildi.

buyuksehir-okcularinin-bulundugu-milli-takim-dunya-ucuncusu-oldu-2023-09-28t111645-004.jpg

Sürücülere, eğitimde okul servis araçlarında aranan şartlar ve taşımacının yükümlülükleri, trafikte sürüş psikolojisi, trafik güvenliği, okul servis araçları denetimi, trafik adabı ve trafik tanzim işaretleri anlatıldı.

Servis şoförlerine ayrıca, 2023 yılında okul servisleri üzerinde yapılan bin 391 trafik denetimde karşılaşılan eksiklerle ilgili uyarıları da yapıldı.

HABER: SİNEM KARAKAYA

Bu haber toplam 657 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.