MENTEŞE’DE KIŞLIK HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR
Muğla’nın Menteşe ilçesinde, her yıl Eylül ayında başlayan kışlık hazırlıkları devam ediyor. Taze sebze ve meyvelerin adresi Perşembe Pazarı’nda tezgâhları en çok süsleyen ürünler domates, biber, patlıcan, Muğla tarhanası ve konservelikler oldu.
Muğla’nın Menteşe ilçesinde ev hanımları, kışlık salça, konserve ve reçel yapımına başladı.
Yaz aylarında bol miktarda yetişen domates, patlıcan, biber, bamya, fasulye gibi sebzelerden konserve, salça, reçel, gibi kışlık yiyeceklerinin yapımı için Muğlalı ev hanımlarının mesaisi sürüyor.
Ev hanımları çarşı ve pazardan satın aldıkları sebzeleri evlerinde itina ile kışlık için hazırlamaya başladı.
Kış hazırlığına başlayan vatandaşlar bir yandan kışlık sebze kurutmaya çalışırken bir yandan da kışlık salçasını yapıyor. Geleneksel el yapımı salça ve Muğla tarhanasına hemen hemen her mahallede rastlamak mümkün.
PERŞEMBE PAZARI’NIN SİMGESİ ASKIDA KURUTMALIK
Öte yandan taze sebze ve meyvelerin adresi Perşembe Pazarı’nda her yıl olduğu gibi bu sene de kışlık biberin kurutulmaya bırakıldığı görüldü.
Kışlık sebze-meyve kurutmalık işini ticarete dönüştüren manavlar, kışlıkları yerde değil, havada asılı şekilde kurutuyor. Sebzeler tek tek ipe dizildikten sonra kapalı Pazar alanının çatıdan aşağıya doğru asılıyor.
Manavların satış reyonlarının üstünde adeta renk cümbüşü oluşturan kurutmalıklar, kuruduktan sonra sipariş üzerine adreslerine gönderiliyor.
HABER: SİNEM KARAKAYA
Bu haber toplam 762 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.