MUĞLA ÇİMENTO EYLEMLERE KATILAN KÖYLÜLERE AÇILAN DAVALARDAN VAZGEÇTİ

Muğla Çimento A.Ş. fabrikaya karşı yapılan eylemlere katılan köylüler için açılan tüm davalardan vazgeçtiğini açıkladı.

MUĞLA ÇİMENTO EYLEMLERE KATILAN KÖYLÜLERE AÇILAN DAVALARDAN VAZGEÇTİ

Muğla Çimento tarafından yapılan yazılı açıklama ile fabrikaya karşı yapılan eylemlere katılan köylüler için açılan tüm davalardan vazgeçtiğini açıkladı.

Muğla Çimento A.Ş. yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Şirketimiz Muğla Çimento A.Ş.’nin yürütmekte olduğu entegre çimento fabrikası yatırımı esnasında, çevre duyarlılığı gösterdiği inancı ile maalesef yasa dışı eylemlerin içerisinde yer alan vatandaşlarımız hakkında cezai yönden takibat başlatıldığı malumdur.

Son günlerde basına yansıyan haberlerden de ortaya çıktığı üzere; asıl derdi çevre olmayıp, farklı çıkar gruplarına hizmet ettiği anlaşılan bazı suiniyetli kişilerin, tamamı ile yanlış yönlendirmesi ile bu eylemlerin içine çekilen bu masum vatandaşlarımızla şirketimizin hiçbir problemi bulunmamaktadır.

Bu itibar ile, bahse konu eylemleri ile şirketimize ciddi maddi zarar verilmiş olmasına karşın, yanlış yönlendirme neticesinde, tamamı ile iyi niyetlerinin suistimali sonucunda bu eylemlere dâhil olan vatandaşlarımız hakkındaki tüm şikayetlerimizden vazgeçeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Şirketimiz tarafından planlanan yatırım, gerek doğrudan, gerekse hizmet ve mal alımları yolu ile bölgeye çok ciddi bir istihdam katkısı sağlayacağı gibi, yatırımın yaratacağı ticari büyüklük, gene bölgenin ticari faaliyetinin gelişimi için son derece önemli olup, diğer yandan, en son teknoloji ile hayata geçirileceği için, çevreye zarar vermeyecek olan bu yatırım, Muğla ilimizin kronik hale gelmiş mermer atıkları ve termik santral atığı küllerini bertaraf etmesi ile son derece çevreci bir niteliktedir.

Bölgeye bu derece katkı sağlayacak olan entegre çimento fabrikası yatırımını, sırf şahsi çıkarları uğruna karalamaya kalkarak, bölgenin saf ve iyi niyetli halkını kendi amaçları doğrultusunda provoke eden çevrelere karşı tamamı ile hukuki zeminde gerekli cevabı vereceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Bu haber toplam 291 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.