MUĞLA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’NÜN ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nde yıl boyu yapılan eserler, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Menteşe Kent Meydanı’nda sergilendi.

MUĞLA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’NÜN ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

SİNEM KARAKAYA- 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yapılan eserler Menteşe Kent Meydanı’nda görücüye çıkartıldı.

Sergi açılışına; İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Keleş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şube müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrencilerin hazırladığı folklor gösterisi sergilendi.

buyuksehir-okcularinin-bulundugu-milli-takim-dunya-ucuncusu-oldu-2023-06-05t150831-892.jpg

“UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLERİ ORTAYA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Keleş, üretilen 459 adet ürün için tescil başvurusu yapıldığını söyledi.

Keleş, “Hayat Boyu Öğrenme haftasıyla öğrenme faaliyetlerinin katılımını arttırmayı, öğrenme fırsatlar hakkında halkımızı bilgilendirmeyi, geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda yapılan etkinlikler ile ortak çalışma kültürünü güçlendirmeyi, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ortaya çıkarmayı ve günümüze aktarmayı da hedeflemekteyiz. 2022 yılında 269 adet olmak üzere, 2023 yılının da ilk 6 ayında 190 adet yani toplamda 459 adet ürüne tasarım tescil başvurusu kurumumuzda yapılmıştır. Hayat Boyu Öğrenme Genel müdürlüğünün PTT Genel müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde kurumumuzda yapılan ürünler tasarım tescilleri yapıldıktan sonra PTT AVM'de ve MEB pasajda sergilenmektedir” diye konuştu.

buyuksehir-okcularinin-bulundugu-milli-takim-dunya-ucuncusu-oldu-2023-06-05t150727-925.jpg

Konuşmanın ardından protokol tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi ve sergi gezildi.

Görücüye çıkarılan eserlerde; görsel sanatlar, tezhip çalışmaları, halı dokuma, seramik, çini, Yeşilüzümlü dastar dokuma, Yeşilyurt bürümcük dokuma, Seydiler kilim dokuma, çarpana (kolon) dokuma, deri çalışması ve iğne oyası ürünleri yer alıyor.

Menteşe Kent Meydanı’nda sergilenen eserler, 3 gün boyunca Muğlalıların beğenisine sunulacak.

Bu haber toplam 761 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.