Muğla’da CHP’nin kuruluşunun 101. Yılı coşkuyla kutlandı

​​​​​​​Muğla’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 101. Yılı coşkuyla kutlandı. CHP Muğla İl Başkanlığı’nca düzenlenen Birlik, Beraberlik ve Dayanışma yemeğinde konuşan CHP İl Başkanı Zekican Balcı, “Muğla İl Başkanı olarak bu akşam buradan bir kez daha söz veriyorum; Yapılacak ilk genel seçimlerde Kavaklıdere ve Seydikemer dahil olmak üzere tüm ilçelerimizde birinci parti olacağız; 7 milletvekilliğinin en az 5’ini, mümkünse 6’sını kazanacağız ve iktidar yolundaki partimize en güçlü d

Muğla’da CHP’nin kuruluşunun 101. Yılı coşkuyla kutlandı

CHP Muğla İl Başkanlığı’nca Altınkalp Restaurant’ta düzenlenen Birlik, Beraberlik ve Dayanışma yemeğine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan, Cumhur Uzun, Süreyya Öneş Derici, Parti Meclisi üyesi Alkım Denizaslanı, Yüksek Disiplin Kurulu üye Remzi Kazmaz, Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Grup Başkan Vekili Murat Emir, İl Başkanı Zekican Balcı, İlçe Belediye Başkanları, STK’lar ve çok sayıda partili katıldı.

ZEKİCAN BALCI: “ÜLKE GENELİNDE 4. OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Zekican Balcı, “Bu bahçe yıllar içerisinde birçok CHP etkinliğine ev sahipliği yaptı, mutluluklarımıza ve coşkularımıza şahitlik etti. Her birinin ayrı değeri, her bir programın ayrı kıymeti olduğunu çok iyi biliyorum. Fakat bu akşam hissettiğimiz duyguların çok daha farklı ve çok daha yoğun olduğunu düşünüyorum. Bu defa, yaklaşık yarım asır sonra yeniden Türkiye’nin birinci partisi olmanın gururu ve mutluluğuyla bir aradayız.

31 Mart gecesi Türkiye haritasının kırmızıya boyanmasını sağlayan ve bize bu onuru yaşatan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel başta olmak üzere genel merkez yöneticilerimize ve tüm örgütümüze bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Muğla İl örgütü olarak biz de bu büyük başarıda pay sahibi olduk. Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Örgütü, 13 ilçemizin 11’ini ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni büyük oy farklarıyla kazanmıştır. Bu anlamda, il genelinde elde ettiğimiz yüzde 55’lik oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partili örgütler arasında ülke genelinde 4. olmanın ve 2019 seçimlerine göre oylarımızı yüzde 19 artırarak bu alanda ülke genelinde 1. olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

ZEKİCAN BALCI: “BİR KEZ DAHA SÖZ VERİYORUM; TÜM İLÇELERİMİZDE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

Yapılacak ilk genel seçimlerde Kavaklıdere ve Seydikemer dahil olmak üzere tüm ilçelerde birinci parti olacaklarının sözünü veren İl Başkanı Balcı, “Ülkemizin siyasi atmosferi göz önünde bulundurulduğunda 31 Mart’ta elde ettiğimiz sonuçlar büyük bir zaferdir. Ancak hiçbir zafer amaç değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için belli başlı bir vasıtadır. Şimdi önümüzde daha büyük ve kutsal bir amaç var. Yapılacak ilk genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Geçtiğimiz yerel seçim sürecinde gösterdiğimiz azim ve dayanışma ruhunu önümüzdeki hizmet döneminde de gösterebildiğimiz taktirde hiçbir gücün iktidar olmamıza engel olamayacağına yürekten inanıyorum.

Büyük Atatürk’ün ifadesi ile ‘Yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz.’ Bu anlayışla, 31 Mart seçimlerini geride bırakıp yeni ufuklara yelken açtık.

Tarihi ne zaman olursa olsun, önümüzdeki ilk genel seçimlere kadar durmaksızın çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı olarak bu akşam buradan bir kez daha söz veriyorum; Yapılacak ilk genel seçimlerde Kavaklıdere ve Seydikemer dahil olmak üzere tüm ilçelerimizde birinci parti olacağız; 7 milletvekilliğinin en az 5’ini, mümkünse 6’sını kazanacağız ve iktidar yolundaki partimize en güçlü desteği biz vereceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ARAS: “ÜLKEMİZİ ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİYLE YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ”

Genel Başkan Özgür Özel liderliğinde mesai mefhumu gözetmeden Türkiye’nin özgürlükçü demokrasiyle yeniden inşaa edeceklerini dile getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi olan partimiz 3 büyük dönüşlüme imza atmıştır. Birincisi laik cumhuriyetin kuruluşu ve egemenliğin millete verilmesidir. Bunu ebedi Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. İkinci büyük dönüşümü ise milli şef yine partimizin ikinci Genel Başkanı Sayın İsmet İnönü gerçekleştirmiştir buda çok partili sisteme geçiştir. Üçüncü büyük dönüşümü yine partimizin efsane Genel Başkanı Bülent Ecevit gerçekleştirmiştir.

Sayın Bülent Ecevit’te ülkeyi sosyal demokrasiyle sosyal devletle ve işçi haklarıyla buluşturmuştur. Bugün dördüncü bir iddiamız var. İnşallah hep birlikte Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde bizlerin gayretleriyle mesai mefhumu gözetmeden çalışmasıyla ülkemizi özgürlükçü demokrasiyle yeniden inşaa edeceğiz. Aynı zamanda Türkiye’yi laik çağdaş bir bilgi topluluğuna dönüştüreceğiz. Partimizin bu sorumluluğu yerine getirmek için iktidar olmaktan başka şansı yoktur. O yüzden Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde hep birlikte bu hedefe doğru ilerliyoruz” dedi.

BAŞKAN ARAS: “NE BİR DAHAKİ DÖNEM HESABI YAPARIZ NE ONDAN SONRAKİ DÖNEM”

Şahsi bir hedefleri olmadığını vurgulayan Başkan Aras, “İşte bugün Muğla’mızda öncelikle dayanışma, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha vurguluyoruz. Çünkü iktidar olmak için birbirimizle değil bu ülkeyi Atatürk’ün aydınlık yolundan çıkaranlarla mücadele etme günüdür. Erdemli partililiğin parti prensiplerini ilkelerinin yegane şartı budur. Biz birbirimizi değil ülkeyi bu duruma sokan iktidarı eleştireceğiz, onlar ile uğraşacağız. Bu akşam bu birlik ve beraberliği hep beraber sergiledik.

Sayın il başkanıma ve yönetimine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu güzel topluluğu burada buluşturdu. Hiçbirimizin şahsi bir hedefi yok. Ne bir dahaki dönem hesabı yaparız ne ondan sonraki dönem yeter ki iktidar olalım” diye konuştu.

BAŞKAN ARAS: “OYUMUZU YÜZDE 60-65’E ÇIKARACAĞIZ”

Hedeflerinin Muğla’nın CHP yönetiminde de ülke yönetiminde de bakanlıkla, genel başkan yardımcılığıyla temsil edilmesi olduğunu ifade eden Başkan Aras, “2024 yerel seçimlerinde cam tavanı kırdık. Bunu da Türkiye’de demokrasi güçlerini bir araya getirerek başardık. Muğla’da bugün belediye oyumuz yüzde 55’lerde parti oyumuz yüzde 47’lerde ama bunu Sayın İl Başkanımızın da ifade ettiği gibi en az yüzde 60-65’e çıkaracağız. En az 6 milletvekili çıkaracağız. Kaybettiğimiz 2 ilçemizi de bir daha alarak gerçekleştireceğiz. Ben hazırım sizlerin emrindeyim. Bundan sonra başarı için çalışacağız. Bizim hedefimiz Muğla’nın CHP yönetiminde de aynı zamanda iktidar olduğumuzda ülke yönetiminde de bakanlıkla genel başkan yardımcılığıyla kesinlikle temsil edilmesidir. Bundan sonraki hedefimiz Muğla değil Türkiye siyasetidir” dedi.

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.