SAADET PARTİSİ MENTEŞE: “ÖĞRETMENLERİMİZ GEÇİNEMİYOR”

Saadet Partisi Menteşe İlçe Başkanlığı'nca Sınırsızlık Meydanı’nda eğitim ve öğretimdeki sorunlara ilişkin basın açıklaması yapıldı.

SAADET PARTİSİ MENTEŞE: “ÖĞRETMENLERİMİZ GEÇİNEMİYOR”

Yapılan açıklamada, "Bu millet her daim eğitime, eğitimciye ve eğitilmişlerine büyük önem vermiş bir toplumdur. Hal böyle iken bugün öğretmenlerimiz atanamamakta, atanan öğretmenlerimiz geçinememekte, barınamamakta ve yoksulluk sınırının altında bir yaşama mecbur bırakılmaktadır" denildi.

Saadet Partisi Menteşe İlçe Başkanlığı'nca Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda eğitim ve öğretimdeki sorunlara ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Saadet Partisi Menteşe İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, açıklamada şunları söyledi:

"Eğitim Öğretim bu topraklarda daima milli bir mesele olmuş insan yetiştirmenin önemini her daim bu millet en önde tutarak kurucu değer olarak işe koşmuştur. Bağımsızlık Savaşının en bunalımlı günlerinde, düşman kuvvetlerinin kesin sonuca ulaşmak hayaliyle baskılarını arttırdıkları, Ordumuzun Sakarya'ya kadar çekilmesine yol açan Kütahya-Eskişehir yöresindeki Yunan saldırısının tehlikeli şekilde geliştiği günlerde, 16 Temmuz 1921'de, Ankara'da 'Maarif Kongresi' toplanmıştır. Atatürk cephedeki şartların ağırlığına rağmen, bu Kongrenin ertelenmesine razı olmamış, hatta Kongrenin açış konuşmasını kendisi yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fetih ettiğinde önemsediği ilk şeylerden birisi oradaki eğitimciler ve eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi olmuştur.”

“TÜRKİYE İDEALİNİ SAĞLAMAK İSTİYORSAK OKULLARIMIZI MUTLU ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERLE DOLDURMALIYIZ”

“Bu millet her daim eğitime eğitimciye ve eğitilmişlerine büyük önem vermiş bir toplumdur. Hal böyle iken bugün öğretmenlerimiz atanamamakta atanan öğretmenlerimiz geçinememekte barınamamakta ve yoksulluk sınırının altında bir yaşama mecbur bırakılmaktadır. Öğretmenlerimizin ücretli öğretmenlik, sözleşmeli öğretmenlik gibi uygulamalarla emekleri sömürülmektedir. Eğer bugün bizler ülkemizi büyütmek geliştirmek ve yeniden büyük Türkiye idealini sağlamak istiyor isek eğitime büyük önem vermeli okullarımızı mutlu öğrenci ve öğretmenlerle doldurmalıyız zira kalkınmanın adaletin en başat unsuru budur Dünyadaki tüm kalkınmış toplumlar bunu tesis eden milletlerdir.Gelinen noktada sayın yetkililerden öğretmenlerimize iadeyi itibar yapılmasını kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor memleketimizin yarınları adına eğitimdeki tüm sorunların çözülmesini talep ediyoruz. Şimdiden tüm Kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü Saadet Partisi olarak kutlar daima haklarının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Bu haber toplam 645 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.