TARİH VE SPORU BULUŞTURAN ANTİK PEDAL PROJESİ DEĞERLENDİRİLDİ

Alternatif turizmin başkenti Muğla’da turizm potansiyelini geliştirecek projeler hayata geçiriliyor. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında tarih ve sporu buluşturan Antik Pedal projesi değerlendirildi.

TARİH VE SPORU BULUŞTURAN ANTİK PEDAL PROJESİ DEĞERLENDİRİLDİ

Spor turizmi ve kültür turizminin parlayan yıldızı, Alternatif turizmin ise başkenti Muğla’da turizm potansiyelini geliştirecek projeler hayata geçiriliyor. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında tarih ve sporu buluşturan Antik Pedal projesi değerlendirildi.

Muğla Valiliği 75. Yıl toplantı salonunda yapılan değerlendirme toplantısına Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Murat Sarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Seydikemer Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Çetin, Muğla Valiliği Proje Ofisinden Buket Ballıel Ünal, Damla Bülbüloğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert, Fethiye Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Tek ile Eurovelo temsilcisi Feridun Özturk katıldı.

Antik Pedal Projesi Koordinatörü Hazin Uygun, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgi verdi.

Seydikemer Belediyesinin önceki Başkanı Yakup Otgöz’ün de girişimleri sonucunda 2021 yılında başlatılan Antik Pedal Projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından destek almaya hak kazanmıştı. Seydikemer ve Fethiye’nin alternatif turizm potansiyellerinin arttırılması, ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığının arttırılması, turizmin 12 aya yayılması ve bölgedeki bio çeşitliliği tanıtmak amacıyla başlatılan proje, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli döneminde de yürütülmeye devam ediyor.

Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin coğrafi koşullarının yanında doğal ve kültürel değerleri ile bisiklet sporu ve turizmi için sınırsız olanak sunduğu belirtilirken Antik Pedal Projesi ile bu iki ilçemizin alternatif turizm potansiyellerinin geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığının artması ve dört mevsim turizmin hedeflendiği aktarıldı.

Belli mevsimlerde kullanılacak endemik flora rotası, mantar rotası, orkide rotası gibi biyo çeşitlilik odaklı rotalar ve Yörük göçü rotası, zeytin hasadı, badem hasadı, bağ bozumu gibi somut olmayan kültürel miras odaklı rotaların proje kapsamında yer alacağı açıklandı.

Farklı coğrafi özellikteki alanlar, zorluk derecelerine ve sahip oldukları doğal ve kültürel değerlerine göre alternatif rotaların belirlendiği, böylece farklı yaş gruplarından, farklı beklentilere sahip bisikletçiler tercihlerine uygun rotalarda sürüş yapabilecekleri, ayrıca yılın farklı dönemlerinde alternatif güzergahların da belirlendiği vurgulandı.

Muğla’nın ulusal ve uluslararası birçok yarış, etkinlik ve tura ev sahipliği yaptığını, oluşturulan bisiklet rotaları ile de yerli ve yabancı bisiklet tutkunlarının vazgeçilmez tercihlerinden olmaya başladığını belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı, Projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Güney Ege Kalkınma Ajansının projeye yaklaşık 950 bin lira destek sağladığını Muğla’nın turizm potansiyelinin geliştirilmesine katkı sunacak projelerin destekleneceğini ifade etti.

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.