TURİZM TEDBİRLERİ KONUŞULDU
Muhteşem doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizmin gözbebeği ve yeryüzü cenneti olarak bilinen Muğla’da alınan turizm tedbirleri değerlendirildi.
Muhteşem doğası, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizmin gözbebeği ve yeryüzü cenneti olarak bilinen Muğla’da alınan turizm tedbirlerinin değerlendirildiği, alınacak ek tedbirlerin istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.
Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı ve Köyceğiz Kaymakam Vekili Ali Yılmaz, Vali Yardımcısı ve Datça Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Vali Yardımcısı Vekili ve Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Veysel Güner Katıldı.
Muğla’nın sınırları içerisinde 31 adet kentsel atıksu arıtma tesisi ve 1056 adet paket atıksu arıtma tesisi bulunduğu, İlimizde yaz dönemindeki nüfus artışı nedeniyle atıksu arıtma tesislerindeki denetimlerinin arttırılacağı belirtildi.
Muğla’da 111 adet Mavi Bayraklı Plaj, 8 adet Mavi Bayraklı Marina ve 2 adet Mavi Bayraklı Yat bulunduğu vurgulanırken Denizcilik atıkları uygulaması kapsamında 63 adet atık kabul tesisi ve 22 adet atık alım gemisinin hizmet verdiği açıklandı.
15 HAZİRAN İTİBARI İLE HİÇBİR FİRMAYA İNŞAAT İZNİ VERİLMEDİ
15 Haziran itibarı ile altyapı projeleri haricinde hiçbir firmaya ya da şahsa inşaat izni verilmediği, özel çevre koruma bölgeleri, korunan alanlar ve kıyılar başta olmak üzere ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaların etkin ve düzenli denetlenmesi amacıyla İlçe belediyelerinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesinin de konu ile ilgili yetki ve sorumluluklarının bulunduğu hatırlatılarak mevzuat gereği yapması gereken inceleme ve denetim görevlerini daha hassas yapmaları gerektiği vurgulandı.
30.11.2022 tarih ve 32029 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Gürültü Kontrolü Yönetmeliği ve Müzik Yayın İzni Usul ve Esasları kapsamında müzik yayın izni’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından verildiği belirtildi.
Tüm alanlarda gürültü kirliliğine neden olunmaması konusuna dikkat edilmesi, turizm faaliyeti yaparken yerli ve yabancı misafirlerimizin rahatsız edilmemesi gerektiği, müzik yayın izni bulunan işletmelerin denetimi ve gürültü kirliliği denetimi konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün yanı sıra kolluk kuvvetleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin de yetki ve sorumluluk sahibi olduğu ve turizm sezonu boyunca denetimlerin arttırılacağı vurgulandı.
Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.