TÜRKİYE’DE İLK VE TEK PROJE; “SPORCU ÖĞRENCİLERDE ÇİFTE KARİYER PLANLAMASI”

Muğla’nın Ula ilçesinde hizmet veren Özel Kokpit Havacılık Lisesi yapmış olduğu, “Sporcu Öğrencilerde Çifte Kariyer Planlaması” projesi ile sporcu öğrencilerin geleceklerine daha emin adımlarla ilerlemeleri noktasında destek oluyor.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK PROJE; “SPORCU ÖĞRENCİLERDE ÇİFTE KARİYER PLANLAMASI”

Sporcu öğrencilerde çifte kariyer planlaması projesi ile birlikte tüm branşlarda sporculuk hayatına devam eden sporcu öğrencileri eğitim-öğretim dönemi içerisinde burslu imkanı sunması ile birlikte sporculuk hayatına yönelik katkı sağlayacak çalışmaları alanında uzman ekipleriyle sürdürüyor. Aynı zamanda bu proje kapsamında öğrencilerin havacılık ve sağlık alanında almış oldukları eğitim ile birlikte sporculuk hayatları kendi ellerinde olan veya olmayan sebeplerden dolayı sekteye uğraması durumunda bu alanlarda kariyerini devam etmelerini amaçlanıyor.

Aynı zamanda aynı kurumda bulunan Özel Matriks Anadolu Lisesi’de, anadolu lisesi müfredatının yanı sıra sağlamış olduğu ek ders planlaması ile birlikte öğrencilere yazılım eğitimi vermekte ve sporcu öğrencilerde çifte kariyer planlamasını yazılım üzerine yapmak isterlerse aynı burs imkanları ile eğitim-öğretim hayatlarını sürdürebiliyorlar.

Kurum müdürü Sezgin Karadağ “Başarı, mutlu olduğun alanda ilerlediğin ve yapabildiğini gördüğün zaman gelir. Aynı zamanda bir kez başarıyı tattığın zaman farklı alanlara adım atmakta da korkmazsın. Bu düşünce ile tüm sporla başarıyı tadan ve sporla mutlu olan gençlerimize farklı alanlarda da neler yapabileceklerini göstermek için destek oluyoruz. Bu proje ile onlara diyoruz ki ‘’ihtiyacınız olduğunda, kendinizi donanımlı bir şekilde temsil edecek ve kalabalık gruplardan ayıracak ayrıcalıklı bir mesleğiniz olsun ve istediğiniz zaman orada yer alın’ dedi.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Sinan Karaca ise “ Türkiye’de ilk ve tek olan bu projeyi hem Muğla’da gerçekleşmesi ve okul olarak bizim hayata geçirmemiz bir gurur kaynağı bizim için. Eğitimde sporun önemini bilen ve destekleyen kurum müdürüm Sezgin Karadağ ve müdür yardımcım Hüseyin Yörük’e projeye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu proje kapsamında tüm sporcu öğrencileri okulumuza davet ediyoruz. Ben ve birçok arkadaşım bu yollardan geçtik ve özelimle sporcu öğrenciler adına bu yolların ne kadar zorlu olduğunu biliyorum. Bu sebeple de öğrencilerimizin geleceğini inşa ederken daha sağlam adımlar ve çok yönlü kariyer planlaması ile ilerlemeleri adına bu projeyi hayata geçirdik. Sporcu öğrencilerin yaşadıkları birçok problem noktasında sporculuk hayatları sonlanma noktasına kadar gelebiliyor. Bunların en başında sakatlık problemleri ve amatör branşlarda yeterli düzeyde maddi kazanç elde edememeleri gelmekte. Bizde bu proje ile birlikte sporcu öğrencilerimize havacılık, sağlık ve yazılım alanında eğitim vererek çifte kariyer yapmalarını ve geleceklerini güvence altına almalarını amaçlıyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 625 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.