YEŞİLBAĞCILAR'DA GELENEK YAŞATILIYOR
Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Özen, teknolojinin getirdiği kolaylıklara rağmen nar ekşisi yapımında eski usulü tercih ediyor. Özen, nar ekşisi yapmak için makine yerine nar tanelerini ayaklarıyla ezmeyi sürdürüyor.
Mustafa Özen, bu geleneksel yöntemi kullanmasının sebebini şöyle açıklıyor: "Ayakla ezilen narlardan elde edilen nar ekşisinin tadı çok daha lezzetli oluyor. Makine ile yapılan nar ekşisiyle arasında büyük fark var. Geleneksel yöntemler, nar ekşisine ayrı bir aroma katıyor."
Yıllardır nar ekşisini bu şekilde yapan Özen, mahallede de pek çok kişinin eski usulü tercih ettiğini belirtiyor. Doğal ve katkısız üretimle yapılan nar ekşisi, hem lezzeti hem de sağlıklı oluşuyla öne çıkıyor.
MUSTAFA AKTAŞ
Bu haber toplam 442 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.