2B TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Milas’a bağlı Kuzyaka, Karapınar, Gökçeler, Alaçam, Yakaköy, Kazıklı, Kızılağaç köylerinde yaşayanlar, turizm bölgesi koruma hattında bulunan 2/B arazilerini satın alabilmek için mücadelelerini sürdürüyor.2/B arazilerimizin...

Milas’a bağlı Kuzyaka, Karapınar, Gökçeler, Alaçam, Yakaköy, Kazıklı, Kızılağaç köylerinde yaşayanlar, turizm bölgesi koruma hattında bulunan 2/B arazilerini satın alabilmek için mücadelelerini sürdürüyor.

2/B arazilerimizin Kültür ve Turizm Bakanlığınca yaklaşık 2 bin dekar araziyi doğal koruma alanı olarak, işaretlendiğini ve satılamayacağını öğrenen Kuzyaka, Karapınar, Gökçeler, Alaçam, Yakaköy, Kazıklı, Kızılağaç köyleri sakinleri, Milas Kaymakamlığına dilekçe vererek durumun çözülmesi için gereğinin yapılmasını istedi.

Kaymakam Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat beraberinde Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, köy muhtarları ve köy sakinlerini Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda ağırladı.

Arazi sahiplerinin sorununu dinleyen Kaymakam Gürel, “Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından ilgilenilecek bir durum. Bakanlık, biz orayı turizm maksatlı kullanmak istiyoruz diyor ama bu durum tabiî ki sizleri olumsuz etkiliyor. Biz sizi destekliyoruz; durumu gerekli mercilere ileteceğiz. Sizler de meslek odaları yetkilileri olarak vatandaşı destekliyoruz diye aranızda ayrıca imza toplayın. Çözüm odaklı çalışmakta fayda var.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Gürel’e araziler içinde evlerin de bulunduğunu kaydeden Başkan Tokat, “Çalışmalar büyük ihtimalle harita üzerinden yapılmış. Bu durumda insanlar evlerinden de olacak. Bu insanların mağdur olmaması için gereken girişimleri yapacağınıza inanıyorum.”dedi.

Yaklaşık 60 yıldır bu arazileri kullandıklarını bildiren köy sakinleri, “1972 yılında 2/B kapsamına alınmış, ecri misilleri ödenmiş ve parsellenmiştir. 2/B arazilerimizin Kültür ve Turizm Bakanlığınca yaklaşık 2 bin dekar araziyi doğal koruma alanı olarak, işaretlendiğini ve satılamayacağını müdürlükten öğrendik. Biz toplam 833 kişi bu yüzden atalarımızdan kalan yıllarca zilliyet ettiğimiz zeytincilik yaptığımız bu arazilerimize 2008 yılında konulan bu yasaklamanın kaldırılarak 2/B kapsamında rayiç bedelle bizlere satılmasını talep ediyoruz. Aksi halde bizim köylerimizde yaşamamız ve çiftçilik yapmamız mümkün değildir” dediler.

Ayrıca köylüler, 26 Kasım’da Milas’ta konuyla ilgili bir miting düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri