Bodrum ilçesinde yaklaşık 28 yıldır altyapı ve çevre düzenlemesi ihmal edilen Cevat Şakir ve Gümbet Mahallelerindeki çalışmalarda asfaltlama aşaması başladı.
Bodrum Gümbet ve Cevatşakir Mahallelerinde yapılan alt yapı çalışmalarının büyük bir bölümü Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BOSKİ) tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile koordineli olarak devam ediyor. Bodrum Su Projesi kapsamında bu çalışma ile her iki bölgedeki sağlığa zararlı 17 kilometre asbest boru sökülerek yeni sistem düktil ve polietilen içme suyu boruları ile değiştirildi, AYDEM ve Türk Telekom tarafından elektrik nakil ve telefon hatları da yeraltına alındığı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından bildirildi. Yaklaşık 20 Milyon Euro’luk tüm bu çalışmalar İngiltere merkezli EBRD’nin yaptığı ihaleler ve programlar dahilinde yürütülmekte olduğu yetkililer tarafından bildirildi.
Bodrum’da yapılan tüm bu çalışmaları her gün yerinde inceleyen ve görevlilerden bilgiler alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümbet Cevat Şakir Mahallesi’nde devam eden asfaltlama ve betonlama çalışmalarını da denetlemeye devam ediyor. Başkan Mehmet Kocadon’a iki mahalledeki çalışmalar hakkında aldığı bilgiler doğrultusunda mahallelerin yapılan çalışmaların 19 Mayıs’ta biteceği bilgisini verdi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada “Çalışmalar, protokoller gereği Şubat ayında başlatılmak zorunda kalmıştır. Gümbet ve Cevat Şakir mahallelerinde BOSKİ tarafından yapılan çalışmaların yanı sıra Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından da yağmur suyu drenaj hattı, kaldırım, aydınlatma ve asfalt çalışmaları titizlikle yürütüldü. Bu çalışmaların yanı sıra AYDEM ve Türk Telekom Müdürlüğü ekipleri de aynı bölgelerde alt yapı çalışması yapmakta, tüm bu çalışmalar EBRD’nin Bodrum Belediyesi’ne vermiş olduğu iş güvenlik programı kapsamında gerçekleştiği için, iş güvenliği tarafımızdan üst seviyede tutuldu. Proje, büyüklüğü gereği pek çok kurumun bir arada çalışmasını gerektirdiğinden, zaman zaman koordinasyon sorunları