Muğla’da, deniz, kum ve güneşin yanı sıra Doğa Turizminin gelişmesine katkı sağlamak için 2016-2019 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2 milyon 650 bin TL harcama yapılacak.
Turizmin 12 aya yayılması çalışmaları kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Muğla’da yapılacak doğa turizmi altyapısı için 2016-2019 yılları arasında 2 milyon 650 bin TL harcama yapacak. Planlanan aktiviteler arasında Doğa Yürüyüşü, Çadırlı Karavan Kamping, Bisiklete Binme, Doğa Eğitimi, Foto Safari, Mağaracılık, Su Altı Gözlem Parkuru, Kuş Gözlemi, Biyolojik Çeşitlilik Envanter İzleme gibi doğa turizmini hitap eden ana başlıklar yer alıyor.
Hazırlanan master plandaki paydaşlar arasında yöre halkı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Valilik, Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları, Üniversite, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Doğa Turizmi Firmaları, Turizm, Dağcılık, Doğa Yürüyüşü, Avcılık, Bisiklet, Sualtı sporları benzeri dernekler bulunuyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, turizm birlik temsilcileri, ilgili kamu kurum müdürleri ve Muğla’daki fahri konsoloslar katıldı.
Toplantıda konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Muğla’nın ‘Doğa Turizmi Master Planı’ hazırlandığını, bu plan ile Muğla’daki milli parklar, kıyılar ve SİT alanların korunarak kullanıma açılacağını açıkladı. Doğa turizmi eylem planı içinde bisiklet turizmi, yürüyüş yolları, karavan turizmi, kuş gözlem evleri, su altı gözlem parkuru gibi birçok aktivitenin yapılacağını söyledi.
Muğla Doğa Turizmi master planı hakkında bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Muğla’nın denizi ve kumunun çok güzel olduğunu, yüzde 70’i ormanlarla kaplı bir il, doğa harikası çok güzel alanlarının bulunduğunu söyledi. Hazırlanan master planda Marmaris Milli Parkı için 2016-2019 yılları arasında yapılacak çalışmalar için 1 milyon 200 bin TL, Bafa Gölü tabiat parkı için 100 bin TL, Tuzla Sulak alanı için 150 bin TL, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme sahası için 500 bin TL, diğer çalışmalar için 700 bin TL olmak üzere toplam 2 milyon 650 bin TL harcama yapılacak.